na markov trg

Ostrogović napustio ACI radi saborske fotelje, evo razlike u plaći

16.05.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Josip Ostrogović (HDZ) podnio je ostavku na mjesto u Upravi ACI-ja zbog odlaska u Hrvatski sabor, objavljeno je na stranici Zagrebačke burze

Ostrogović je bio član Uprave ACI-ja zadužen za investicije, marketing i maloprodaju, a zanimljivo je da bi mu plaća u budućnosti trebala biti nešto manja.

Naime, prema podacima iz imovinske kartice plaća mu je u ACI-ju, koji je u većinskom vlasništvu države, iznosila 5715 eura bruto, odnosno 3652 eura neto. Kao saborski zastupnik primat će između 1800 i 3000 eura neto. Prosječna plaća zastupnika, prema podacima koje je Hina objavila u siječnju, iznosila je 2326 eura.

No valja podsjetiti kako saborski zastupnici imaju niz benificija i drugih naknada pa razlika u konačnici možda uopće neće ni postojati.

Ostrogović je bio treći na listi HDZ-a u osmoj izbornoj jedinici i dobio je 2017 preferencijalnih glasova po kojima je bio odmah iza nositelja liste Olega Butkovića i drugoga na listi Antona Klimana.

U Upravi ACi-ja ostali su Kristijan Pavić i Ivan Herak, a tko će upotpuniti upražnjenu Ostrogovićevu poziciju tek ostaje za vidjeti.