RECEPTI

Osvježavajuća, proljetna chic slastica!

07.04.2011 u 21:58

Bionic
Reading

Osvježavajuća, proljetna chic slastica!

za 4 do 6 osoba


400 ml slatkog vrhnja za pravljenje sladoleda i krema za torte
2 žlice jestivih, sušenih cvjetova kamilice (možete ih pronaći na svim tržnicama)
6 velikih žutanjaka
100 gr šećera
korica od limuna i sok od 2, 3 veća limuna, cca. 60 ml soka
prstohvat soli

Iskoristite limune dok ih još ima na tržnicama, jer su idealni za ovakve osvježavajuće, neobične slastice.

Zagrijte pećnicu na 180 C

Pripremite veću, vatrostalnu posudu, u nju uronite manju posudu ili 4 do 6  posudica u koje ćete uliti kremu. Smjestit ćete ih, nakon što zamutite kremu, u sredinu pećnice.

U zasebnoj posudi pomiješajte vrhnje i kamilicu. Stavite smjesu na vatru i mješajte lagano dok ne uzavrije. Skinite je s vatre i stavite da se hladi dok pripremate druge sastojke.

U velikoj posudi umutite žutanjke i šećer dok smjesa ne postane svjetložuta. Dodajte limunovu koricu, sok i prstohvat soli. Mješajte dok se ne pretvore u gustu smjesu. 
Procijedite vrhnje u kojemu je bila kamilica i dodajte ga smjesi sa žutanjcima. Dobro izmješajte i ostavite da odstoji par minuta. Skinite pjenu s površine ako primjetite da je ima.

Smjesu rasporedite u vatrostalne posudice ili je izlijte u jednu veću posudu.
Stavite sve zajedno u onu veću posudu s vodom s početka recepta, pa u pećnicu i pustite da se kuha, ali i peče, 20 do 30 minuta. Površinski se dio smjese mora malo zapeći.

Kad je gotovo izvadite iz pećnice, prelijte u posudice i poslužite.

Ako ste puding kuhali, odnosno pekli u posudicama, dodajte žličice i tako poslužite ovu osvježavajuću, proljetnu deliciju.

 

Recept je objavljen u magazinu Sensa sretna hrana