izgorjela do temelja

Otkriveno što je uzrok požara u pilani u Mrkoplju

01.10.2024 u 13:51

Bionic
Reading

Očevidom na mjesto požara pilane u Mrkoplju utvrđeno je da je uzrok požara tehnički, izvijestila je u utorak primorsko-goranska Policijska uprava

Požar u pilani u Mrkoplju u Gorskom kotaru izbio je u nedjelju poslijepodne, 29. rujna. Ugasili su ga djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Delnice i lokalnih DVD-a, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid su obavili policijski službenici Odjela za očevide PU primorsko-goranske i nadležne Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar, protupožarni inspektor i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" te zamjenik općinske državne odvjetnice iz Rijeke.

U požaru je u potpunosti izgorio pogon pilane s pripadajućom opremom, dok su ostali prostori u sklopu pogona opožareni. Požarom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Fužinama. Prema prvim procjenama nastala materijalna šteta je znatna, a točan iznos štete će se utvrditi naknadno, izvijestila je policija.

Pilana i tvornica peleta u vlasništvu su tvrtke Drvenjača. Godišnji kapacitet pilanske prerade pilane Mrkopalj bio je 30 tisuća prostornih metara drvne sirovine od koje se proizvode jelove piljenice, letve i grede, jelova piljena građa, podne i zidne obloge, elementi za palete i drvene kutije, transportne palete, srednjice za višeslojne parkete i ploče, te peleti od drva.

Požar u Mrkoplju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL