NAKON PLAKATA

Objavili i ime: Pogledajte spot nove stranke Marija Radića i bivših članova DP-a

24.09.2024 u 16:48

Bionic
Reading

Bivši članovi Domovinskog pokreta okupljeni oko Marija Radića, koji bi krajem tjedna trebali osnovati novu stranku, odlučili su danas i o njezinom imenu

'Inicijativa za osnivanje nove političke stranke odlučila je o imenu. Naziv stranke je DOM I NACIONALNO OKUPLJANJE (DOMiNO)', priopćili su iz Inicijativa za osnivanje nove političke stranke čije priopćenje potpisuje bivši DP-ovac Mario Radić.

Nacionalno okupljanje naziv je i stranke zvijezde francuske desnice Marine Le Pen, no Radić tvrdi kako ta poveznica ne stoji te kako imenom svoje buduće stranke nisu ciljali na Le Pen.

'Razmišljali smo o više varijanti imena, primjerice o narodnom okupljanju, no to u Hrvatskoj baš i nema političku konotaciju i u uhu prosječnog birača više bi zvučalo kao benkovački vašar. Pa smo se na kraju odlučili za Nacionalno okupljanje', objasnio je Radić za Večernji list.

Priopćenje Inicijative

'DOM je obitelj. DOM je zavičaj. DOM je domovina. DOM je mjesto gdje počinju sjećanja i gdje se rađaju snovi. DOM je simbol sigurnosti, pripadnosti, ukorijenjenosti, tradicije i stabilnosti. NACIONALNO OKUPLJANJE – nit je koja veže narod i zemlju, objedinjuje nacionalne interese, jedinstvo i suverenitet. Snaga i odlučnost, jasna vizija i konkretno djelovanje, spajaju se u Dom i Nacionalno okupljanje – stranku kojoj je cilj pokrenuti lavinu dalekosežnih pozitivnih učinaka za hrvatski narod i Hrvatsku. Dom i Nacionalno okupljanje – donosi rješenja. Konkretna. Jasna. Crno na bijelo', navodi Radić u priopćenju pa nastavlja:

'Nama je Hrvatska u središtu svega. Mi vjerujemo u okupljanje, u snagu zajedništva. Naša vizija je domovina u kojoj vladaju red, zakonitost i pravda, gdje nema mjesta korupciji, netransparentnosti i manipulacijama. Naš je cilj čist i jasan – donijeti promjene koje će osigurati da se svaki glas našeg naroda čuje. Jasno – crno na bijelo. Dom i Nacionalno okupljanje odgovor je na sve izazove pred kojima se naš narod nalazi, na potrebu za jedinstvom, za odlučnošću, za povratkom pravim vrijednostima. Dom i Nacionalno okupljanje odgovor je svima koji traže jasne, konkretne promjene, one koje će se provoditi – crno na bijelo.

Narod traži rješenja, a ne isprazne fraze. Želi lidere koji slušaju i djeluju, koji razumiju svakodnevne izazove i probleme. Dom i Nacionalno okupljanje težnja je ka tome da svaka Hrvatica i svaki Hrvat imaju priliku živjeti u sigurnom, stabilnom i pravednom društvu u kojem nema korupcije i nacionalni su interesi na prvom mjestu. DOMiNo efekt koji ćemo pokrenuti imat će dalekosežne pozitivne učinke. Naše politike, osmišljene s ciljem jačanja gospodarstva, zaštite obitelji, nacionalne sigurnosti i suvereniteta, jamče lančani efekt koji će jačati sve aspekte našeg društva. Kada jednom postavimo pravi temelj, kada izgradimo čvrst DOM – svi segmenti društva će se povezati u jednu funkcionalnu, snažnu cjelinu.

Želimo društvo u kojem vladaju odgovornost, domoljublje i pravednost. Društvo u kojem se svaka odluka donosi u interesu naroda, a ne pojedinaca. Vjerujemo da je snaga države u njezinom narodu, a ne u onima koji koriste moć za osobne ciljeve. Dom i Nacionalno okupljanje nije samo parola. Za nas, to je duboka, iskrena ljubav prema domovini, koja se očituje u svakodnevnom radu, u borbi za bolje uvjete života, za jaču ekonomiju i sigurno društvo. Voljeti svoju domovinu znači čuvati njezine resurse, brinuti se o njezinoj budućnosti i stvarati prilike za sve, a ne samo za odabrane.

Gradimo društvo u kojem je svaka osoba ponosna na svoju domovinu jer zna da je njeno vodstvo pravedno, odgovorno i domoljubno. To je Hrvatska kakvu sanjamo – čista, poštena, snažna. I zajedno, možemo ostvariti taj san. Samo je jedno mjesto na svijetu – DOM.

Naš dom je Hrvatska. Naša snaga je narod. Nacionalno ćemo se okupili kako bismo sačuvali DOM. Dom i Nacionalno okupljanje – crno na bijelo!'