... od limuna, pečene na kokosovom ulju, prelivene preljevom od malina, začinjene agavinim sirupom. Niš' posebno a taaako fiino :9
Brzinska slastica za nenajavljene prijatelje koji vole chillat na Tavanskoj terasi i gledat' zvijezde :). Da se razumijemo, inače ne volim upadanje na teritorij bez najave ... kad nisam dobre volje :).
Kad jesam, shvaćam to kao izazov za kulinarske, brzinske izmišljotine od kojih svi imamo višestruke koristi.
Obožavateljica sam sladoleda od limuna. I sva sreća takav postoji u samostalnoj varijanti i priznajem nema ga uvijek po supermarketima. Osim kad ga se stvarno zaželim!
Poseban okus svemu daje kokosovo ulje na kojemu su ispečene palačinke ...
... pa taj limunski sladoled pa te maline pa vanilin burbon šećer pa sve te neke začkoljice i detalji ... i rezultat je superosvježavajuća kombinacija!
Ako ne volite sladoled na palačinki ili obrnuto - probajte ga u ovoj varijanti - možda vam se svidi ;)
za 4 osobe
4 palačinke
za svaku palačinku po kuglicu, dvije sladoleda od limuna
šalica malina
malo aceto balsamico pasta
kokosovo ulje
1 vanilin burbon šećer
malo agavinog sirupa
Palačinke ispecite na kokosovom ulju, smjestite u zdjelice i pustite da se malo ohlade
U međuvremenu umutite preljev od malina
Na kokosovo ulje bacite maline, kap aceto balsamico paste i vanilin burbon šećer. Miješajte dok se ne pretvore u pekmezastu smjesu. Dodajte i malo agavinog sirupa na kraju.
Na palačinku stavite kuglicu, dvije sladoleda od limuna, prelijte ga vrućim preljevom od malina ...
... i poslužite - odmah!
Reci aaaa ...
.... mmmm!
Balansirati treba slatkoću i kiselost ... sve je u tom balansu. Sve :)