NESTALA BRATSKA ODGOVORNOST

Papa na Lampedusi održao misu za imigrante

08.07.2013 u 18:11

Bionic
Reading

Papa Franjo u ponedjeljak je u Lampedusi kritizirao ravnodušnost svijeta kad je riječ o pogibiji stotina imigranata iz Afrike koji na razne načine pokušavaju prijeći Mediteran u potrazi za boljim životom.

Odlazak na otok imigranata Lampedusu prvi je službeni put pape Franje izvan Rima. Lampedusa je otočić pored Sicilije i prva postaja za imigrante koji Sredozemljem putuju iz Sjeverne Afrike u Europu.

Ispred otoka Lampeduse papa Franjo bacio je u more vijenac od žutih i bijelih krizantema, boja Vatikana, u znak sjećanja na stotine afričkih imigranata koji su u potrazi za boljim životom poginuli pokušavajući preploviti Sredozemno more.

'Blagostanje nas čini neosjetljivima na krike drugih i rezultira ravnodušnošću na svjetskoj razini', rekao je Papa u propovijedi održanoj tijekom mise pred oko 10.000 vjernika na stadionu u Lampedusi.

'Molimo za to da naša srca nauče i znaju prigrliti imigrante. Bog će nam suditi prema tome kako se odnosimo prema potrebitima', stoji u papinoj poruci na Twitteru.

'Tko je odgovoran za krv ove naše braće i naših sestara? Mi smo jednostavno izgubili osjećaj bratske odgovornosti', rekao je papa Franjo.