KRITIKE PLJUŠTE

Pernar se pošteno obrukao, pa izbrisao objavu na Facebooku

03.04.2017 u 16:08

Bionic
Reading

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, priznao je na Facebooku da ne zna izračunati PDV na iznos od 100 kuna, zbog čega se našao na meti brojnih kritika. 'Pita me jedan srednjoškolac kako je moguće da na računu koji iznosi 100 kuna PDV iznosi 20 kuna, a ne 25. Nisam mu znao odgovoriti', napisao je Pernar, koji se inače predstavlja i kao autor dviju knjiga o ekonomiji, naslovljenih 'Kako je nastao novac' i 'Mehanika novca'

Nakon što su zaredale kritike na Pernarov račun spomenuta objava nestala je s njegova profila na Facebooku. No svoje virtualne prijatelje taj je živozidaš ubrzo zasuo novim objavama, nastojeći se iskupiti za svoj rijetko viđen autogol, barem među saborskim zastupnicima.

Nije mu baš pomoglo.

'Problem je kad ne znaš stvari koje si odavno trebao znati, a još je veći problem kad obrišeš svoju blamažu i pokušaš ju sakriti kao da se nije dogodila. To je problem. Najveći je problem u tvojoj glavi. Na tom računu koji nisi znao objasniti  sve ti je pisalo. Osnovica 80 kuna, PDV 25 posto i iznos PDV-a', poručio mu je Tomislav Novosel.

Jure Ljubetić nije imao razumijevanja. 'Samo se ti vadi. Ono što si napisao jutros je sramota. Nisi zaslužio raditi ni kao pastir (uz dužno poštovanje svim pastirima). A još je najgore od svega to da si tu objavu izbrisao. Time si samo dokazao da si dno od čovika i da si isti ka' i drugi protiv kojih se tobože boriš. Varalica si i spletkaroš, a uz to još i glup. Srami se.'

'Ne zna izračunati PDV na 100 kuna i ide to staviti na Facebook, a javna je osoba. Pa kakav idiot moraš biti', poručio mu je na to Slaven Kalebić. No Pernar je uspio zadobiti i neke nove simpatizere. 

'Unatoč grešci s računanjem, pokušaju opravdanja, klaunovskim ispadima, slikavanju s Avom i čemu sve ne... ne mogu si pomoći, meni je Perki sve simpatičniji i mislim da je ispravan lik koji teži istini 😊😉 Možda sam glupa i/ili naivna, ali tako osjećam spram klauna Pernara', navela je Ivona MiSterium.

'Ne moraš biti Todorić da bi znao računati PDV. Dovoljno je da si završio prvi srednje', napisao je Josip Sokolić.

Antonio Smola Smolić bio je ponešto direktniji: 'Zabrljao si svjetski, ne moraš se pravdati cijeli dan. Samo se ukopavaš. Ne znam ga ni ja izračunati, pa što?'

Ponajbolji komentar dala je Nora Krstulović, redateljica i glavna urednica portala Teatar.hr, poručivši na svom profilu na Facebooku djeci da idu u školu, umjesto da bježe s nastave kako bi se slikali s Pernarom.