Jučer sam s Majom Danicom bila na izletu na eko imanju Zrno. Osjećala sam se kao u srednjoj školi! Jedosmo smo sendviče i skoro pa zapjevasmo. Na povratku ;)
O Zrnu sve najbolje! I u sutrašnjemu postu. Danas samo najava za izlazak Piraža, kruha koji je namijenjen ljubiteljima kompaktnijih kruhova jerbo ima manje glutena od ostalih. Kruhova.
Piraž mogu jesti i oni koji iz zdrastvenih razloga izbjegavaju pšenicu.
Kiselkastog je okusa, čemu je razlog dulja fermentacija, i može se usporediti s pekarskim proizvodima Njemačke i Austrije.
O piru
Pir ima više proteina, jednostavnih i složenih ugljikohidrata. Zastupljeno je znatno više B vitamina i biljnih vlakana. Sadrži mukopolisaharide (vrsta ugljikohidrata) važne za stvaranje kvalitetne krvi (zgrušnjavanje tj. zacjeljivanje rana) te stimulira imunološku aktivnost.
Odlučila sam objaviti Hanin info (Hana Klain je pijaruša Biovege) o Piražu, jer sam se jučer zaljubila u Zrno. I u ljubav i entuzijazam bračnoga para Pejić koji su nastavili razvijati ono što je Zlata Nanić, pionirka ekološke poljoprivrede započela u Hrvatah
Svaka im čast. Svima. Ali o tome sutra. Dakle Piraž je Omaž jučerašnjem posjetu i od sutra ćete ga moći kupiti i kušati u trgovinama Bio&Bio.