NEPOBJEDIVI

PlayStation 3 i dalje neprobojan

15.01.2010 u 11:10

Bionic
Reading

PlayStation 3 i dalje slovi kao neprobojna konzola za pirate i, unatoč prošlotjednim bombastičnim vijestima, takva će ostati još neko vrijeme

Za razliku od ostalih konzola, još uvijek ne postoji potvrđeni način stvaranja sigurnosne kopije igara za PlayStation 3. Iako razlike postoje, sigurnosne kopije su u većini slučajeva ušminkani izraz za piratizirane verzije videoigara, no da bi ih igrali, vlasnici u konzole trebaju ugrađivati modifikacije ili kod nekih koristiti specijalni softver. PlayStation 3 se očito pokazao kao tvrd orah jer još uvijek nema dokaza da je igre moguće kopirati, a prošlotjedni video koji govori suprotno okarakteriziran je kao namještaljka.

Naime, u njemu je prikazano uspješno kopiranje videoigre Motorstorm za što je vlasniku navodno trebala konzola na kojoj je vrtio Linux, Ubuntu i Windowse XP, hrpu dodatnih programa te neizostavni snimač Blu-ray diskova koji su još uvijek basnoslovno skupi. Uglavnom, Motorstorm je navodno uspješno iskopiran, no stručnjaci su utvrdili kako je mnogo stvari u videozapisu dodatno uređivano te da je riječ o prijevari. Samo dan nakon što je prijevara otkrivena, video je naglo povučen iz prometa - vjerojatno od strane samog vlasnika.