sjednica vlade

Plenković: SDP je lopovska organizacija, kako oni nama - tako mi njima

16.10.2024 u 10:38

Bionic
Reading

Zakon o minimalnoj plaći jedna je od tema današnje sjednice Vlade na kojoj se uvodno obratio premijer Andrej Plenković

Plenković se osvrnuo na jučerašnje predstavljanje godišnjeg izvještaja o radu Vlade. 'Podsjetili smo da smo u vremenima krize sačuvali socijalnu koheziju, uz pakete pomoći omogućili ostvarenje strateških ciljeva - rast prosječne plaće, rast mirovine, rast BDP-a, kreditni rejting, rekordan broj zaposlenih i najnižu nezaposlenost', pobrojio je Plenković.

'Najavili smo i neke nove poteze - porast bruto minimalne plaće na 980 eura od početka nove godine', kazao je Plenković. Dodao je i da će se redefinirati formula za izračun mirovine i uvesti godišnji dodatak umirovljenicima.

Osvrnuo se i na vanjsku politiku, odnosno slanje vojnika u misiju potpore Ukrajini.

'Wiesbaden je zasad u Njemačkoj i ne namjerava otići u neku drugu zemlju. Lažne informacije iz oporbe i to što se prave nevještima, čak i kad hrvatski mediji postave upit NATO-u i NATO odgovori da ako vojnici budu poslani u Wiesbaden, bit će tamo, a ne u Ukrajini, još uvijek im nije jasno znači li to slanje vojnika u Ukrajinu', kazao je.

'Imamo lažne teze u eteru koje plasira Milanović i oporba ga slijepo slijedi u tom koritu, a pozvali smo ih jučer da to ne čine jer imaju te neke sitne politikantske interese uoči predsjedničkih izbora, no problem je u tome što ova generacija SDP-a i te lijeve oporbe i tih kvazidesnih stranaka, a u biti populista, koji ništa ne pridonose Hrvatskoj, ruše hrvatski kredibilitet u EU i NATO-u. Radi se o generaciji političara koji osobno nisu ništa pridonijeli ulasku Hrvatske u EU i NATO, a ako nisu osobno, onda nemaju nikakav osjećaj identifikacije s tim velikim postignućima. Čini mi se da bi nekima u oporbi bilo draže da nismo u NATO-u, a nekima da nismo ni u EU', poručio je Plenković.

'Milanović stalno gura Hrvatsku u proruski narativ i ruši našu zapadnu pripadnost, radi nam se međunarodni problem pa naši saveznici u NATO-u više neće biti sigurni jesmo li tu', kazao je Plenković.

'Oporbi poruka, kad dođe glasanje u Saboru, zapitajte se jeste li za Hrvatsku u EU, NATO-u, za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ da se šalju vojnici u Ukrajinu', rekao je premijer.

'Za Hrvatsku je dobro da je ta ekipa u opoziciji, a mi ćemo se truditi da ostanu jako dugo u opoziciji', poručio je Plenković.

Premijer nije mogao šutjeti na temu opozicije ni u završnoj riječi na sjednici Vlade. 'SDP nas nakon jučerašnjeg izvješća u Saboru naziva da smo kriminalna organizacija i da je izvješće kriminalno. Podsjećamo hrvatsku javnost da je SDP lopovska organizacija koja je krala na unutarstranačkim izborima, plus imaju bivšeg glavnog tajnika iz Grbinovog vremena protiv kojeg se vodi kazneni proces zbog kaznenih djela u vođenju stranke. Kako oni nama, tako mi njima', poručio je zaključno Plenković.