premijer na jugu hrvatske

[FOTO/VIDEO] Plenković prošetao po Pelješkom mostu: Do listopada ćemo ostvariti fizički integritet hrvatskog teritorija

27.04.2021 u 17:12

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je u Komarni obišao radove na gradnji Pelješkog mosta

'Drago mi je da smo ponovno na gradilištu Pelješkog mosta, čestitam izvođačima. Danas smo po prvi puta imali prigodu prošetati se Pelješkim mostom, preostaje samo još 24 rasponske konstrukcije koje trebaju doći iz Kine, a to će biti tijekom svibnja.

  • +25
Plenković na Pelješkom mostu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvijestili su nas kako će most s tim elementima rasponske konstrukcije biti spojen do listopada ove godine, što znači da napredujemo i u tom trenutku ćemo ostvariti ključni cilj - ne samo povezivanje juga Hrvatske s drugim dijelom županije, nego ćemo ostvariti fizički teritorijalni integritet hrvatskog teritorija i to je dugoročno gledano najveće postignuće projekta vrijednog 526 milijuna eura koje se sufinancira europskim sredstvima', rekao je Plenković i zahvalio svima koji sudjeluju u ovom najvećem građevinskom pothvatu, javlja HRT.

Premijer će se u 17 sati u Dubrovniku sastati s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.

Ministar prometa Oleg Butković rekao je da Pelješki most ima poseban i simboličan značaj. Rekao je da dinamika gradnje ide dobro usprkos pandemiji koronavirusa te da niej bilo velikih zastoja.

'Očekujemo da će do rujna biti spojena čitava rasponska konstrukcija, a da će početkom sljedeće godine biti spreman za tehnički pregled. Sljedeće godine negdje u svibnju, lipnju očekujemo prometovanje mostom i pristupnim cestama', rekao je.