imao poruku za dp

Plenković potvrdio: Boris Vujčić ostaje na čelu HNB-a

08.07.2024 u 16:50

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će dosadašnji guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić biti izabran na još jedan mandat, istaknuvši da se politika HNB-a treba voditi oko najvažnijeg pitanja, a to je stabilnost cijena.

Plenković je nakon Predsjedništva HDZ-a kazao da se na sjednici razgovaralo o brojnim aktivnostima kojima su se bavili prethodnim danima, prenosi N1.

Između ostalog potvrdio je da se s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem dogovorio da odradi još jedan mandat.

Komentirao je i izbor državnih tajnika. 'Razgovaramo s nizom aktera u parlamentarnoj većini, nije tu samo DP, ima zainteresiranih, moramo naći neke realne okvire', kazao je Plenković.

Komentirao je DP-ovo očekivanje da ima između 10 i 15 državnih tajnika. 'Dogovorit ćemo se, moramo biti realaln broj, realan broj je takav da državnih tajnika mora biti manje nego zastupnika i time sam sve rekao', odgovorio je Plenković. U Klubu DP-a u Saboru trenutno je 11 zastupnika.

  • +17
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Osvrnuo se i na izbore u Francuskoj, ali i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kazao je da su poslane poruke promjena pa se dotaknuo i predsjednika RH Zorana Milanovića.

'To vam je Milanović htio tu, sjećate se tih poruka, ali se pokazalo da HDZ pobjeđuje i na velikoj i maloj izlaznosti i da je on teško poražen, kao i opozicija', rekao je Plenković.