OKRIVLJENIK NEDOSTUPAN

Podignuta optužnica za zločin u Bačićima

17.11.2012 u 07:58

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je danas optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1962.) zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u siječnju 1992. godine u zaseoku Bačići kod Drniša, objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu na svojoj internet stranici, ne navodeći identitet optuženog

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 12. siječnja 1992. u Drinovcima, zaseok Bačići kod Drniša, tijekom oružane agresije bivše JNA i paravojnih snaga iz SR Jugoslavije te naoružanih srpskih paravojnih postrojbi tzv. 'Republike Krajine' na Republiku Hrvatsku, protivno Ženevskim konvencijama o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i zaštiti žrtava međunarodnih oružanih sukoba, kao dragovoljac srpske garde, s ciljem da ubije nekog od preostalih Hrvata na tom području, u podne pucao iz puške, razbijao i pretraživao stvari po kućama, ispalio rafal metaka iznad glava dviju starica (A. B. i M. B.).

Tereti ga se da je oko 16,15 sati u dvorištu jedne obiteljske kuće iz automatske puške ispalio više metaka u M. B. (1921.) koji je na mjestu umro, te da je ugledavši u kuhinji M. B. (1924.) aktivirao ručnu bombu i bacio je u kuhinju te zatvorio vrata pri čemu je žena smrtno stradala uslijed eksplozije, navodi državno odvjetništvo.

ŽDO navodi da okrivljenik nije dostupan tijelima Republike Hrvatske.