veliki broj intervencija

Ovako izgleda Zagreb nakon nevremena

20.07.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Nakon toplinskog vala i nesnosnih vrućina, stigla je najavljena promjena. Nevrijeme s grmljavinom, obilnom kišom i jakim vjetrom noćas oko 1 sat pogodilo je Zagreb i okolicu, a temperatura je pala za desetak stupnjeva

Nevrijeme je došlo iz susjedne Slovenije. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je od 00:30 sati oko 60-ak dojava građana o poplavljenim podrumima, stanovima te srušenim stablima na javnim površinama, najviše na području Novog Zagreba, Pešćenice, Maksimira, Medveščaka i Dubrave, ali i u Kloštar Ivaniću, Velikoj Gorici, Velikoj Mlaki, Pokupskom i Jastrebarskom.

  • +12
Posljedice noćašnjeg nevremena u parku Maksimir Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Brzim intervencijama gradskih službi, već do jutros su gotovo sve posljedice nevremena otklonjene i grad normalno funkcionira.

  • +9
Zagreb: Poplavljeni dječji park u Buzinu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Uglavnom se radilo o uklanjanju grana i stabala te ispumpavanju vode iz objekata. Na terenu su bili Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i zagrebačka dobrovoljna vatrogasna društva. Polako se situacija smiruje, povremeno se još pojavljuje određeni broj intervencija, kako ljudi dođu doma pa vide situaciju', rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Grada Zagreba za HRT.

Izvor: Pixsell