(ne)pokretanje postupka

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o 'gostima' Kovačevićevog kluba, među njima i Milanović

30.04.2021 u 08:48

Bionic
Reading

Mnogi dužnosnici, kako su mediji pisali prije nekoliko mjeseci, posjećivali su sporni Klub Dragana Kovačevića, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas će odličiti o pokretanju postupka protiv nekolicine njih

Povjerenstvo o odlučivanju o sukobu interesa donijet će odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka o predmetu koji se odnosi na predsjednika Zorana Milanovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i Roberta Hranja, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga Ministarstva obrane.

Svi oni posjećivali su Klub u Slovenskoj u vlasništvu bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, kojeg se tereti za teška korupcijska djela.

Milanović je u jesen prošle godine kada je pukla afera Janaf, priznao da je posjetio Klub. 'Zvao me prijatelj iz Dalmacije. Tamo je bilo puno hrane koja se trebala baciti. Bilo je praktičnije tamo doći tamo', kazao je tada Milanović, za kojeg se doznalo da je u spornom klubu bio u vrijeme lockdowna.

Dolazak u klub priznali su i Tomislav Ćorić, Oleg Butković te Josip Aladrović, no oni tamo nisu bili u vrijeme lockdowna.

Iz MORH-a su pak potvrdili da je u Klubu bio i Robert Hranj, i to dva puta i u društvu predsjednika Milanovića.