PROSVJEDNA ŠETNJA

Pozvali na skidanje 'jumfa' Zadru

11.05.2013 u 15:58

  • +7

Prosvjedna šetnja u Zadru

Izvor: tportal.hr / Autor: Fabio Šimićev

Bionic
Reading

'Ofarbajmo Kalelargu osmijehom mladih', 'Zadre, tko nam je ukrao mladost?',' Gdje je nestao Grad košarke', 'Mladež za tipkovnicom, mladi na ulici', 'Pozdrav promjenama, nek' orgulje zasviraju i neka sunce zasja' dio je poruka koju su mladi iz stranaka Koalicije za promjene, njih dvadesetak, danas putem transparenata uputili zadarskoj javnosti

Skupina Foruma mladih SDP-a, Mladih hrvatskih liberala i mladih HNS-a prošetala je od Morskih orgulja, preko Sveučilišta, Jazina i Kalelarge te stigla do Narodnog trga.

Jure Zubčić, predsjednik zadarskog ogranka Foruma mladih SDP-a, kazao nam je da se u ovoj kampanji govori kako Zadar ne smije stati, a oni su željeli poručiti da već stoji, odnosno da još nije ni krenuo.

'Uništili su svaku perspektivu nas mladih u gradu. Ovim potezom željeli smo pozvati mlade Zadranke i Zadrane da izaberu promjene kako bi skinuli dotrajalu farbu s gradske uprave', rekao je Zubčić.

Najupečatljivi i najprovokativniji transparent bio je onaj na kojem je pisalo 'Skinimo 19. svibnja Zadru JUMF' kojim su mladi iz Koalicije za promjene podsjetili na gašenje rok festivala JUMF i položaj mladih koji žele promijeniti, ali i činjenicu da gradom već 23 godine u kontinuitetu vlada HDZ. Prvim i najznačajnijim korakom drže izlazak nezadovoljnih, često i nezainteresiranih mladih birača, na izbore 19. svibnja.

Poslali su poruku i Božidaru Kalmeti 'Prisilna kandidatura? Tko sada bespogovorno sluša Zagreb?', ali i kolegama iz mladeži HDZ-a koje su prozvali za trolanje na lokalnim portalima: 'Mladež za tipkovnicom, mladi na ulici.'