vrijeme

Prije promjene vremena - narančasto upozorenje na snazi u jednoj regiji

21.09.2024 u 08:40

Bionic
Reading

Uz sunčanije i toplije vrijeme nego proteklih dana mnogi će biti dobrog raspoloženja

Nakon kišovitog radnog dijela tjedna, prognozira se sunčano i toplo vrijeme za vikend.

Prema predviđanjima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, osobito podno Velebita i jaka, a od sredine dana uglavnom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 22 i 27 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološka prognoza

Uz stabilizaciju atmosfere biometeorološke prilike će imati povoljan utjecaj na ljude pa će i kronični bolesnici lakše podnositi svoje bolesti. Uz sunčanije i toplije vrijeme nego proteklih dana mnogi će biti dobrog raspoloženja. Boravak u prirodi i lagane aktivnosti mogu pridonijeti dobrom općem stanju meteoropata. Zbog svježeg jutra preporučuje se slojevito odijevanje, a u unutrašnjosti dodatan oprez kroničnim plućnim bolesnicima i astmatičarima zbog lokalne magle.

Velike količine oborina počele su puniti Trakošćansko jezero Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Za jednu regiju - područje Velebitskog kanala izdano je narančasto upozorenje zbog jakog vjetra, dok su zapadna obala Istre i Kvarner u žutom.

U nedjelju pak potpuno smirivanje vremena. Bit će pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla, češće u unutrašnjosti. Krajem dana na sjevernom Jadranu porast naoblake. Vjetar većinom slab. Na Jadranu u noći i ujutro mjestimice slaba do umjerena bura, poslijepodne jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom između 6 i 11, na Jadranu 14 i 19 °C. Najviša dnevna od 22 do 27 °C.