tragedija na poligonu

Proces protiv oca dječaka koji je stradao u eksploziji u Obrovcu Hrvatska prepušta Češkoj

21.06.2024 u 17:44

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru odlučilo je kaznenu prijavu protiv 46-godišnjaka, čije je dijete poginulo u eksploziji u Obrovcu, ustupiti Republici Češkoj

'Policija je ispitala osumnjičenog, a kaznena prijava bit će ustupljena Republici Češkoj s obzirom da su svi sudionici događaja češki državljani koji imaju prebivalište u Republici Češkoj. Zbog toga će postupak biti lakše i ekonomičnije proveden pred tamošnjim pravosudnim tijelima', smatraju u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru', javlja N1.

Policija je osumnjičila 46-godišnjeg češkog državljanina da je dopustio svom sinu da uzme granatu s vojnog poligona kod Knina i ponese je u auto. Tereti se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, vezano uz dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom. Nakon ispitivanja, pušten je da se brani sa slobode.

Otac tvrdi da nije znao da je dječak sa sobom ponio neeksplodiranu napravu. 

Nesreća se dogodila nakon što je dijete na vojnom poligonu kod Knina uzelo eksplozivno sredstvo i unijelo ga u vozilo. Nedugo nakon toga Česi su se zaustavili, a dijete je ponovno uzelo eksplozivno sredstvo, koje se tada aktiviralo.

sve osim nogometa

Učitavanje...