kriminalističko istraživanje

Policija sumnjiči Čeha zbog eksplozije kod Obrovca u kojoj je poginulo dijete

21.06.2024 u 08:10

Bionic
Reading

Policijski službenici su u četvrtak poslijepodne nad 46-godišnjim državljaninom Češke proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćila je PU zadarska

Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje, a na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije se pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom ušao u zabranjeni prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil, navodi se u priopćenju policije.

Nešto kasnije zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu, a dijete je iz njega izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo.

Uslijed eksplozije dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a muškarac lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici proveli su očevid na mjestu eksplozije na području Bilišana, a drugi dio očevida proveli su na spomenutom kninskom području.

U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

sve osim nogometa

Učitavanje...