... i svježim korijanderom i prženim lješnjacima i parmezanom :). Raskoš! Pa ljudi moji, proljeće je! Jupiiiii
Magnolija je procvala. Proljeće je, iako službeno još nije (sutra će - kao) ... ali svi smo ga itekako svjesni ili ako nismo - postanimo!
Balkonska krasotica ...
... koja živi jaaaako ...
... blizu mene :) Blago meni!
Rižotići, tjesteninice, salatice, variva i sve divote mladog povrća. Čak su i šparoge već tu - iako se pravim da nisu ;). Ali neću još dugo!
Ovaj je recept nastao danas iz jednog pogleda u balkonsku magnoliju (inspiracija), pa drugog u frižider (kreacija).
I smazala sam ga s takvim neviđenim guštom da mi se još uvijek, pri pomisli, pojavi lagani osmijeh na lišcu.
Probajte - stvarno je fora
za 4 (ne baš jako gladne) osobe
šalica riže za rižoto
1 dcl Martinija ili Vermoutha
2 dcl bijelog vina
500 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
parmezan
mladi kozji sir
prženi lješnjaci
svježi korijander
sol
papar
maslinovo ulje
stručak mladog češnjaka
Na tavu ili u wok stavite komad maslaca i bacite na njega nasjeckani, mladi češnjak. Dodajte rižu i pustite je da se zastakli. Prelijte je potom temeljcem i miješajte. Naizmjence dodajte temeljac, Martini ili Vermouth i bijelo vino. I miješajte.
Dok se riža ne skuha.
Pred kraj ubacite šaku nasjeckanog korijandera, malo soli, maslinovog ulja i papra
Kad je riža, s mladim češnjakom, gotova, izvadite prvu porciju na tanjur ...
... posipajte izmrvljenim, mladim kozjim sirom ...
... prženim lješnjacima ...
... i korijanderom
Za kraj dodajte naribani parmezan i natočite si čašu dobro ohlađenog bijelog vina
I ondak lijepo sjed(n)ite i jedite :)