Proljetni rižoto s mladim češnjakom i kozjim sirom

Proljetni rižoto s mladim češnjakom i kozjim sirom

19.03.2012 u 20:56

Bionic
Reading

... i svježim korijanderom i prženim lješnjacima i parmezanom :). Raskoš! Pa ljudi moji, proljeće je! Jupiiiii

Magnolija je procvala. Proljeće je, iako službeno još nije (sutra će - kao) ... ali svi smo ga itekako svjesni ili ako nismo - postanimo!


Balkonska krasotica ...


... koja živi jaaaako ...


... blizu mene :) Blago meni!

Rižotići, tjesteninice, salatice, variva i sve divote mladog povrća. Čak su i šparoge već tu - iako se pravim da nisu ;). Ali neću još dugo!

Ovaj je recept nastao danas iz jednog pogleda u balkonsku magnoliju (inspiracija), pa drugog u frižider (kreacija).

I smazala sam ga s takvim neviđenim guštom da mi se još uvijek, pri pomisli, pojavi lagani osmijeh na lišcu.

Probajte - stvarno je fora

za 4 (ne baš jako gladne) osobe


šalica riže za rižoto
1 dcl Martinija ili Vermoutha
2 dcl bijelog vina
500 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
parmezan
mladi kozji sir
prženi lješnjaci
svježi korijander
sol
papar
maslinovo ulje
stručak mladog češnjaka

Na tavu ili u wok stavite komad maslaca i bacite na njega nasjeckani, mladi češnjak. Dodajte rižu i pustite je da se zastakli. Prelijte je potom temeljcem i miješajte. Naizmjence dodajte temeljac, Martini ili Vermouth i bijelo vino. I miješajte.
Dok se riža ne skuha.
Pred kraj ubacite šaku nasjeckanog korijandera, malo soli, maslinovog ulja i papra
Kad je riža, s mladim češnjakom, gotova, izvadite prvu porciju na tanjur ...


... posipajte izmrvljenim, mladim kozjim sirom ...


... prženim lješnjacima ...


... i korijanderom


Za kraj dodajte naribani parmezan i natočite si čašu dobro ohlađenog bijelog vina


I ondak lijepo sjed(n)ite i jedite :)