MIRNI PROSVJED

Prosvjednici protiv hidroelektrane i dalje se okupljaju na izvoru Une

14.08.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Mještani, aktivisti, predstavnici različitih udruga civilnog društva i turisti okupili su se i u srijedu prijepodne na izvoru Une mirno prosvjedujući protiv gradnje male hidroelektrane Una-mlin

'Tu smo svakoga dana i ostat ćemo. To mora svima biti jasno. Pozivamo zato sve da dođu, da nam se priključe, možemo osigurati mjesto za šator, uvijek ima hrane, vode, sokova, bitno je da nas je što više', rekao je Hini Zoran Torbica iz Platforme Moj Srb.

Dodao je da se danas na izvoru Une nisu pojavili ni radnici ni policija, iako je to bilo neslužbeno najavljeno, te da svakodnevno dobivaju upite brojnih građana koji im se žele priključiti u prosvjedima i čuvanju Une.

'Iznimno smo zadovoljni jučerašnjim posjetom zadarskoga župana Božidara Longina, koji je u pratnji načelnika Općine Gračac Roberta Juke obišao izvor Une i gradilište sporne, male hidroelektrane te razgovarao s predstavnicima Udruge Una Srb, Mjesnog odbora Srb i Platforme Moj Srb', kazao je Torbica.

Župan je, istaknuo je, kao i na sastanku u Domu županije u Zadru, iskazao nadu da će radovi biti privremeno zaustavljeni dok se ne provjeri ispravnost dokumentacije. U nedjelju bi, najavio je Torbica, na izvoru Une koncert podrške trebao održati Mile Kekin, a u posjet bi im trebao uskoro doći i Rade Šerbedžija.