SVE UREDNO I PO ZAKONU

Prosvjednici u Kijevu plaćaju najamninu i režije

Bionic
Reading

Ukrajinski glavni grad poprište je višemjesečnih antivladinih prosvjeda, a zastupnik u parlamentu iz redova oporbene stranke Domovina, Stepan Kubiv priopćio je da su demonstranti uredno platili najamninu i sve komunalne troškove u zgradama i objektima koje koriste za svoje potrebe tijekom aktualnih demonstracija, prenosi Anadolu Agency (AA)

Ukrajinska novinska agencija UNIAN javlja da su prosvjednici najamninu zgrade Doma sindikata u Kijevu platili 300.000 ukrajinskih grivnji (35.000 dolara), a za struju, vodu i druge komunalije platili su 1,5 miliona grivnji (176.000 dolara). I za zakupninu Palače Oktobar demonstranti su uplatili 240.000 grivnji (28.000 dolara).

Nema točnih informacija o cijeni najamnine za zgradu Općine Kubiv, a demonstranti su kazali da će i te troškove uredno platiti kada im se isporuče fakture. Masovni prosvjedi u Ukrajini izbili su 21. studenoga prošle godine, a povod za to bila je odluka ukrajinske vlasti da zamrzne pregovore o integracijama s Europskom unijom. Demonstranti su se smjestili u nekoliko zgrada u Kijevu, koje koriste za svoje potrebe u proteklom razdoblju, a među tim objektima su Dom sindikata, zgrada Vijeća općine Kijeva, a potom i Palača Oktobar i Dom Ukrajina.

S druge strane, predstavnici demonstranata priopćili su da će sudjelovati na Sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu, a danas će u Njemačku otputovati delegacija opozicije u kojoj je i vođa stranke Domovina Arsenij Jacenjuk. On je najavio odvojene sastanke s američkim državnim sekretarom Johnom Kerryjem, senatorom Johnom McCainom, visokom predstavnicom Europske unije za vanjsku politiku Catherinom Ashton i drugim visokim dužnosnicima.