kaos u jeruzalemu

Protuvladini prosvjednici ispred Netanyahuovog doma zapalili lomaču, traže ostavku

27.06.2024 u 23:03

Bionic
Reading

Protuvladini prosvjednici okupili su se u Jeruzalemu u četvrtak ispred doma izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, zapalivši lomaču na ulici i pozivajući na njegovu ostavku

"Napušteni smo - Izbori sada!" pisalo je na jednom transparentu. Prosvjednici su vikali preko megafona, mahali zastavama i bubnjali dok su policajci stajali uz barikade.

Takvi prosvjedi su postali učestaliji kako se rat Izraela protiv Hamasa nastavio u Gazi i kako prijeti eskalacija sukoba s libanonskim Hezbolahom, iako prosvjedi nisu dosegli svoj vrhunac kao prije godinu dana kad je Netanyahuova vlada probala unijeti izmjene izraelskog pravosudnog sustava.

Mnogi u gomili, koja se brojala u tisućama, uzvikivali su svoju podršku postizanju sporazuma kojim bi se oslobodilo oko 120 izraelskih talaca koje Hamas drži u Gazi.

Kako se sunce počelo spuštati, prosvjednici su blokirali promet i zapalili veliku lomaču u središnjoj ulici Jeruzalema. No nije bilo izvješća o većim neredima i policija nije upotrijebila vodene topove za kontrolu gomile, kao što su to činili tijekom turbulentnijih prosvjeda.

Prosvjedi još nisu promijenili političku klimu, a Netanyahu još uvijek kontrolira stabilnu većinu u parlamentu.

sve osim nogometa

Učitavanje...