... može biti najslađi ručak! Dobra volja, svježe namirnice i veselo društvo učinit će naporan radni dan danom za sjećanje
Prihvatiti ono što jest takvim kakvo jest i pritom uživati životna je mudrost koju bih voljela provući kroz svaki radni ili neradni dan svog života.
Jorgovani i ...
... rabarbara znak su moje dobre volje ;)
Dobro ... i čaša vina je odigrala svoju ulogu u svemu ...
... kao i dobro raspoložene cimerice u studiju Ana i Zdraffkica
I Miša koja se sprema poletjeti na turskom ćilimu
Nakon sastanka otići na plac, kupiti malo svježe hrane, vratiti se u radni prostor i s lakoćom napraviti gozbu prije nastavka s napornom šljakom, koja onda prestaje biti napornom - pravi je pothvat.
Često se izgubim u dezorganiziranosti, kukanju, umoru i okrivljavanju vremenskih, ekonomskih, geopolitičkih neuvjeta pa zaboravim na te male radosti koje mi oplemenjuju život i čine ga - lakšim. Ne radimo li to svi?!
E onda dođe taj jedan dan kada je sve isto, a zapravo nije! Kao da netko upali svjetlo u mračnoj sobi pa se konačno sve vidi i baš je lijepo i dobro takvo kakvo jest.
Da ne bih više prosipala vrhunaravne mudrosti, napisat ću konkretno o čemu se zapravo radi;
... o malo piletine iz woka ...
... s kus kusom ...
... indijskim oraščićima ...
... i kuhanom blitvom
Ana i Zdraffkica koje zadovoljno mljackaju u pauzi između šivanja kostima ...
... i nasmiješena tavanska domaćica/kuharica
A za desert; košarice ...
... s rabarbarom i preljevom od jagoda, limuna i meda
Šlag neizostavan ;). I espresso na kraju
za tri osobe
tri fileta pilećih prsa
sok 1 limuna
sok 1 naranče
malo chillija
malo kurkume
2 mlada, nasjeckana češnjaka
100 g indijskih oraščića
šalica kus kusa
sezamovo ulje
maslinovo ulje
za preljev
150 ml jogurta
šaka nasjeckanog, svježeg peršina
malo limuna
malo maslinovog ulja
prstohvat soli
U jogurt ubacite sve sastojke, dobro promiješajte i stavite sa strane.
Indijske oraščiće stavite na tavu i malo ih prepecite.
Piletinu nasjeckajte na komadiće ili trake, položite u posudu u kojoj ćete ih pacati.
Dodajte sok limuna i naranče, sol, kurkumu, chilli, mladi češnjak i maslinovo ulje
Ostavite da se natopi i u međuvremenu skuhajte blitvu.
Kus kus, jednu šalicu, prvo prepecite, 3 minute konstantno miješajući, u loncu, ulijte šalicu i pol vode i miješajte dok ne upije vodu.
U zagrijani wok ubacite malo maslaca, sezamovog ulja i piletinu zajedno s pacom.
Pecite je 15 minuta
Servirajte piletinu s indijskim oraščićima, kus kus prelijte preljevom od jogurta, a blitvu s malo maslinovog ulja. Dobit ćete tri bogate meze :)