'To je SULUDO'

Raspetljali smo Todorićevu priču o vezi Ramljakove bivše žene s Agrokorom

28.11.2017 u 06:42

Bionic
Reading

Objavom na blogu potkraj prošloga tjedna Ivica Todorić u priču oko Agrokora upleo je privatni, obiteljski život Ante Ramljaka. Ustvrdio je da Ramljak bivšoj supruzi ne plaća alimentaciju, ali da je to riješio tako što je na platnu listu Agrokora stavio tvrtku u kojoj ona navodno radi. Vlasnik prozvane splitske tvrtke Heros za tportal je to odlučno odbacio te otkrio prirodu odnosa s Ramljakom

'Pola milijarde kuna za savjetničke usluge Ramljak je i proširio s prijatelja i kumova, svoje vlastite tvrtke, i na tvrtku splitskih prijatelja u kojoj radi njegova bivša supruga! S obzirom da nije plaćao alimentaciju, angažiranjem tvrtke Heros d.o.o. iz Splita u vlasništvu svog bliskog prijatelja, u kojoj mu je zaposlena bivša supruga, i taj će osobni problem riješiti tuđim novcem iz Agrokora koji je otet neustavnim lexom', napisao je Todorić prošlog petka.

Iz Agrokora, kao i inače, nisu željeli komentirati Todorićeve napise, no vlasnik tvrtke Heros d.o.o. iz Splita Mario Perković, kod kojeg navodno radi Ozana Ramljak, bivša supruga Ante Ramljaka, demantira Todorića.

'Ta priča je suluda! Nikada je u životu nisam vidio. Kad sam pročitao ono što je Todorić napisao, išao sam guglati njezino ime da uopće vidim što radi i vidio sam da je na Vernu. Začudio sam se da se još preziva Ramljak', kazao nam je u dahu Mario Perković.

Zanimljivo je da ima isto prezime kao i Ramljakova supruga prije udaje, no kaže: 'Nismo u rodu.'

Naime Ozana Ramljak kćerka je Rade Perkovića, koji je bio zamjenik Ive Sanadera kad je ovaj početkom 90-ih bio intendant splitskog HNK, da bi ga kasnije Perković naslijedio na intendantskoj funkciji.

'Postoje tri klana Perkovića i jedni s drugima nemaju veze', objašnjava nam Mario Perković.

Konzultanti izvanredne uprave

Tvrtka Heros je među 140 savjetnika u postupku restrukturiranja Agrokora, koliko ih je angažirala izvanredna uprava. Troškove savjetnika Agrokor će platiti između 58 i 69 milijuna eura, ovisno o trajanju postupka. Koliko Agrokor plaća tvrtku Heros, nije poznato. Perković nam taj podatak nije želio otkriti, no dao je naslutiti da nije posrijedi iznos od kojeg bi se 'palo u nesvijest'.

Iako negira dio Todorićevih tvrdnji, ne niječe to da njegova tvrtka radi za Agrokor i da su on i Ramljak prijatelji. Ipak, ističe, nije posao dobio zato, nego zbog referenci.

'Poznajemo se, nije to tajna, no posao smo dobili na osnovi referenci', uvjerava nas. Pojašnjava i što zapravo obavljaju za izvanrednu upravu Agrokora.

'Radimo dio analiza non core nekretnina u vlasništvu koncerna, a koje se tiču Dalmacije. Vršimo procjenu, analizu i sistematizaciju poslovnih prostora, zemljišta i skladišta koji su ušli u vlasništvo tvrtke kad su širili posao. Dio je već prodan, a na razini cijele Hrvatske ostalo je još 200-tinjak takvih nekretnina. To je sve nesistematizirano, raspršeno, a mi moramo ustanoviti o kojim se nekretninama radi i procijeniti ih', objašnjava Perković i poručuje kako je njegova tvrtka kompetentna za taj posao jer su 'legalizirali pola Dalmacije i etažirali pola Splita'.

  • +43
Sva lica Ante Ramljaka Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic