Riblji smotuljci za razdragane goste
Ako ste zaspali na pjacu, ne želite razočarati drage goste, a naribarnici su ostali samo fileti oslića ili lista, eto rješenja! I opetiz životne mudrosti Joška Baće koja u kombinaciji s mojom - ljepotom ;) čini mala čuda.
Joško predano mota, veže, kreira Joško u interakciji sgostima
Filete oslića ili lista potrebno je marinirati u malo soli, papramaslinovog ulja, limunovog soka i par listićanasjeckanog češnjaka. Možete ih umotati u listove raštike, mladoga kupusa, kelja, blitve. Mi smo ih motali u listove kelja koji su bili dosta tvrdi pa smo ihmorali blanširati. Preporučam da se to učini i s raštikom imladim kupusom. Doslovno na 2 minute u kipuću vodu
Marinirane filete stavite na list jedne od navedenih zelenolisnih povrtnica, sve zajedno u papir za pečenje koji na kraju dobro omotajte špagom kako bi što manje soka iscurilo. Na fotografijama se vide i 2 komada kupusa kojega je Joško poškropio maslinovim uljem, limunom i Grana Padanosirom i priložio na lim za pečenje.Stavite smotuljke i kupus u pećnicu, na 180 C ili čak 200 C,da se peku 30 minuta
Kad su gotovi poslužite ih razdraganim gostima, spremnima za igru odmatanjai zadovoljnog mumanja
Marinirani filet staviti u list kelja, preklopiti ga sa svih strana, umotati u papir za pečenje i vezati špagom
Zadovoljna Nevena i usredotočeni Krešo nakon procesa odmatanja paketića
bjavljeno u magazinu Sensa sretna hrana
Fotografijepreuzete iz arhive istoimenog magazina.