I ORAH IDE SAMOSTALNO

Ruža Tomašić: Na izbore ne idem s Karamarkom

25.01.2015 u 20:58

Bionic
Reading

Ruža Tomašić neće ići na parlamentarne izbore s Tomislavom Karamarkom. Potvrdila je to za Dnevnik Nove TV i dodala kako ne traži ničije birače

'Hrvatska konzervativna stranka samostalno izlazi na izbore. Ne tražimo ničije birače, tražimo onih 50 posto koji su ostali doma. A to se ne može napraviti ni s jednom današnjom koalicijom', rekla je Tomašić za Novu TV. Njezinu odluku u HDZ-u nisu htjeli komentirati.

Iako predizborne koalicije, kaže Tomašić, neće biti, pitanje je što učiniti poslije izbora.

'Vidjet ćemo, ali održat ćemo obećanje biračima. Kako se kaže - nema prodaje, nema predaje, nema izdaje', izjavila je Tomašić.

I ORaH Mirele Holy će se na izborima okušati samostalno. Holy kaže kako je ORaH-u naštetilo to što su podržali Ivu Josipovića u predsjedničkoj utrci. 'Nama je u svakom slučaju naštetilo to što smo podržali Ivu Josipovića, bez obzira na to što smo podržali njegov program koji je potpuno kompatibilan s našim. Štoviše, mislimo da je to najviše bio ORaH-ov program', rekla je Holy za Dnevnik Nove TV. Zabrinuta za stanje na ljevici, ORaH će pokušati, tvrdi, izboriti vodeću poziciju. 'Ako budemo u dominantnoj poziciji, naravno da ćemo tražiti partnere na lijevom centru', izjavila je Holy za Novu TV.