NISKOTARIFNA KOMPANIJA

Ryanairu zbog zbrke prijeti kazna Europske komisije, letovi za Hrvatsku nisu otkazani

19.09.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon što je zbog zbrke oko godišnjih odmora pilota otkazati letove, niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair je objavio popis otkazanih letova do kraja tjedna među kojima se ne nalazi niti jedan koji leti iz ili prema zračnim lukama u Hrvatskoj

Niskotarifna irska aviokompanija najavila da će do kraja listopada otkazivati 40 do 50 letova dnevno zbog nedostatka radnog osoblja koje mora iskoristiti stare godišnje odmore do kraja godine. 

Ukoliko aviokompanija u slijedećih šest tjedana otkaže 40 letova dnevno, time će biti pogođeno oko 285 tisuća planiranih putovanja, uz pretpostavku da je popunjenost zrakoplova 90 posto.

Kompanija je u ponedjeljak otkazala 82 leta, nakon to je priznala da je 'zabrljala' u planiranju godišnjih odmora pilota zrakoplova. Kompanija mijenja svoju fiskalnu godinu, koja se trenutno vodi od travnja do ožujka, a ubuduće će biti od siječnja do prosinca. Kako pojašnjavaju iz Ryanaira, ta promjena znači da piloti trebaju svoj godišnji odmor iskoristiti u rujnu i listopadu.

Iz kompanije, pak, tvrde kako će zbrkom biti pogođeno tek dva posto putnika koji su unaprijed rezervirali letove, dok je Europska komisija upozorila kako će Ryanair morati platiti odštetu svima koji su kupili karte.

Inače, zbog zbrke su cijena dionice Ryanaira pale 3% nakon ovih najava.