radni ručak

Sanja Musić Milanović sastala se sa suprugom češkog predsjednika

27.05.2024 u 17:43

Bionic
Reading

Supruga hrvatskog predsjednika, prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović sastala se danas u Daruvaru sa suprugom češkog predsjednika Evom Pavlovom koja boravi u Hrvatskoj na poziv Češkog kulturnog centra iz Daruvara, izvijestio je glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić

'Tijekom boravka u Daruvaru posjetile su Češki kulturni centar u kojemu su učenice i učenici daruvarske Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog izveli pjevačko, plesni i recitacijski program, odnosno predstavili tradicionalne pjesme i plesove češke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Uz supruge hrvatskog i češkog predsjednika, program u Češkom kulturnom centru pratili su i veleposlanik Češke Republike u Republici Hrvatskoj Milan Hovorka, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić, predsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj Ana Maria Štrumlová-Tučkova te zastupnik češke i slovačke manjine u Hrvatskom saboru Vladimír Bílek.

Supruga predsjednika Sanja Musić Milanović i supruga predsjednika Češke Republike Eva Pavlova Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Nakon toga, prof.dr.sc. Musić Milanović i gospođa Pavlov razgovarale su na radnom ručku koji je supruga hrvatskog predsjednika organizirala za gošću iz Češke Republike. Budući da je gospođa Pavlova došla u posjet pripadnicima češke nacionalne manjine, jedna od tema razgovora bio je upravo položaj Čeha u Hrvatskoj, ali i položaj Hrvata u Češkoj. Nadalje, razgovarale su i o situaciji u zdravstvu, pri čemu je posebno istaknut problem debljine i mentalnog zdravlja kod djece, a s kojim su suočene sve države u Europi.

Uz prof.dr.sc. Musić Milanović bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić', stoji u priopćenju Ureda predsjednika RH Zorana Milanovića.