lokalni izbori

SDP: Nema koalicije s Domovinskim pokretom, SDP dao podršku Damiru Bajsu za drugi krug izbora Bjelovar

19.05.2021 u 18:38

Bionic
Reading

Slijedom netočnih tvrdnji koje su se danas proširile medijima dužni smo javnosti i građanima jasno i nedvosmisleno poručiti kako SDP podržava župana Damira Bajsa u drugom krugu izbora u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćili su iz SDP-a

'Gospodin Bajs je kao župan sa SDP-om imao korektnu suradnju, a na prošlim parlamentarnim izborima bio je i kandidat za Hrvatski sabor na listi Restart koalicije. Pozvali smo svoje birače da izađu na izbore 30. svibnja i njemu daju svoj glas. Nadalje, SDP nije potpisao koaliciju s Nezavisnom listom Damira Bajsa niti s Domovinskim pokretom', navode iz SDP-a.

Objasnili su da se razgovaralo isključivo o unapređenju poljoprivrede ovog kraja. Dodaju da se razvoj i napredak temelji na dijalogu.

'Zlonamjerne konstrukcije pojedinaca s ciljem narušavanja ugleda SDP-a u potpunosti odbacujemo i držimo ih krajnje neprofesionalnima i neetičnima. Svjesni smo činjenice da je HDZ razočaran mogućim gubitkom izbora u drugom krugu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali to je isključivo rezultat njihovog višedesetljetnog zanemarivanja županije', poručili su.