sve bliže odluci

Selak Raspudić želi na Pantovčak: 'Bit će najbolji odgovor Milanoviću'

10.06.2024 u 17:37

Bionic
Reading

Nezavisna saborska zastupnica koja je u Sabor izabrana na listi Mosta, vjerojatno će se kandidirati na predsjedničkim izborima krajem godine

Naime, kako je za Jutarnji list najavio njen suprug, također nezavisni zastupnik izabran s Mostove liste Nino Raspudić, kandidatura Marije Selak Raspudić bit će jedan od dva velika poteza bračnog para nakon što su se razišli s Mostom prije mjesec i pol zbog nesuglasica oko liste za europske izbore. Drugi potez bit će jači politički angažman ili kroz osnivanje stranke ili kroz djelovanje u 'kišobranu nezavisnih lista'.

'Što je bilo, bilo je. Mi smo vam već okrenuti prema predsjedničkim izborima. Mislim da bi jedna pristojna kandidatkinja bila pravi odgovor na aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. Sve je izglednije da će Marija biti kandidatkinja za predsjednicu Republike jer uz sve vrijednosti koje posjeduje, ona je i odličan kontrast aktualnom predsjedniku Milanoviću, kao i nekim drugim mogućim kandidatima', rekao je Raspudić novinaru Jutarnjeg lista Marku Špoljaru.

  • +2
Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Podsjetimo, bračni par Raspudić razišao se s Mostom pod nikad do kraja razjašnjenim okolnostima, a kao jedan od razloga Selak Raspudić je svojedobno navela i nesuglasice s Mostovim Marinom Miletićem, koji se javno ogradio od nje zbog njezine izjave o pobačaju, odnosno zato što je rekla da smatra da je pobačaj temeljno pravo žena. Nju je posebno pogodilo to što je Miletić, javno se ograđujući od nje i njene izjave, rekao da ona nije Most. Navodno je prije toga njoj nuđeno i da bude na čelu Mostove liste za europske izbore, no navodno je i to naišlo na otpor jer su neki u stranci smatrali da osoba koja nije formalno članica stranke ne bi smjela biti na čelu liste.

Bračni par Raspudić je i na prošlim izborima ušao u Sabor na listi Mosta te je djelovao u sklopu Kluba zastupnika Mosta, a oboje su bili među aktivnijim zastupnicima.