DOMOVINSKI POKRET

[FOTO] Škoro objasnio zašto se povlači: Moju obitelj i mene provukli su kroz jedno odvratno blato

20.07.2021 u 16:25

Bionic
Reading

Sad već bivši predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, objasnio je u izjavi za N1 svoje motive za odluku da napusti čelno mjesto stranke. Rekao je da njegova odluka nije bila iznenadna

'Mislim da je to logičan slijed, posljedica događaja koji je u zadnje 2,5 godine u čudnoj kombinaciji politike i medije provukao moju obitelj i mene kroz jedno odvratno blato. S druge strane je spoznaja da bi, prema nekim mojim indicijama, to sve skupa vodilo pitaj boga gdje. Ne želim provlačiti svoju obitelj kroz blato, oni to nisu zaslužili', rekao je Škoro za N1.

Ustvrdio je da je Domovinski pokret u godinu i pol dana napravio čudo.

'Vjerujem u tu stranku i zahvaljujem svima koji su stali uz nju. Vjerojatno ću obnašati nešto počasno u toj stranci, no nitko ne smije biti taoc. Domovinski pokret ne smije biti moj taoc', rekao je, dodajući da ni Hrvatska ne smije biti taoc trenutnog premijera i predsjednika koji se 'kao mala djeca igraju s njom'. Želi da stranka nastavi dalje uz pomoć svih ljudi koji u nju vjeruju.

'Nemojmo zaboraviti da to stranka koja je u samom startu prozvana ekstremističkom, stranka prema kojoj je trebalo sagraditi sanitarni kordon, stranka koja je stranka skoro pa opasnih namjera, koja je probudila toliko loših emocija kod određenih političara iz čistoga straha. To je drugi razlog. volim tu stranku, ja sam je stvorio', rekao je Škoro za N1.

Podsjetio je da je u predsjedničkoj kampanji osvojio 465.000 glasova, u saborskoj parlamentrarnoj kampanji stranka je osvojila 16 mandata…

'Barem 50 puta zvali su me luzerom i gubitnikom. Nema više stvari u kojima bih vidio mogućnost da pomognem stranci kao netko tko će isticati svoju kandidaturu. Mogu joj pomoći znanjem i iskustvom. Imam svoje pjesme, svoje vino i saborski mandat koji ću i dalje bratiti. Nemam nikakav osjećaj gorčine.

Ako je netko prekoračio mjere dobrog ukusa provlačeći moju obitelj kroz sve ovo, javno mu opraštam. Idemo dalje da Domovinski pokret bude jaka stranka koja će danas-sutra participirati u vlasti, a da ja malo zbog svog zdravstvenog stanja i svega što sam prošao odmorim', kazao je sada već bivši predsjednik Domovinskog pokreta.

Podsjetimo, o svojoj ostavci Škoro je izvijestio na Facebooku, čime je iznenadio vlastitu stranku.

'Ostavku podnosim jer smatram da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom. Ponosan sam što smo uspjeli oformiti političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna očuvati hrvatske nacionalne interese, vrijednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje', napisao je, između ostalog, Škoro.

Iz Domovinskog pokreta potom su poručili da ih je ta ostavka 'pomalo zatekla', no s razumijevanjem je prihvaćaju.

'Osjećamo ljudsku i političku dužnost, ovim putem iskazati veliku zahvalnost, korektnom i poštenom čovjeku, koji je unatoč uspješnoj karijeri i osobnoj situiranosti, ali i nemalim zdravstvenim rizicima, odlučio izložiti sebe, svoju obitelj i prijatelje, kako bi u nemilosrdnoj političkoj areni pokušao naše društvo učiniti boljim, našu državu snažnijom, a naciju ponosnijom', poručuju u priopćenju.

  • +25
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

'Hvala Ti, od srca, dragi naš Miro, što si još od predsjedničkih izbora pokazao da svoje voliš, što nisi odustao i već na parlamentarnima, svima dao do znanja da je vrijedilo, a na lokalnima nastavio inzistirati na istini, vodi dubokoj… Miroslav Škoro je nesebično izložio sebe, svoje zdravlje i svoju obitelj, odrekao se uspješnih poslova i doktorata, ali i onoga što najviše voli – svojih pjesama, kako bi pokušao od Hrvatske napraviti bolje mjesto za život, zemlju iz koje neće odlaziti ni njegova, ni djeca svih dugih Hrvata', poručuju.

'U samo godinu dana od osnutka Domovinskog pokreta, koliko je Miroslav Škoro bio na čelu naše stranke, nametnuli smo se, u vrlo teškim okolnostima, kao treća politička snaga u državi, kao autentična, nacionalna i suverenistička opcija koja je nakon parlamentarnog i lokalnog izbornog ciklusa postala stvarna oporba globalističkoj vlasti, bilo da je riječ o vidljivim ili prikrivenim, malim ili velikim koalicijama samoprozvanih desnih, a zapravo lijevih, nenarodnih snaga. Hvala Ti, dragi Miro, što si sebe ugradio u temelje pokreta koji je izrastao u političku snagu koja će posve sigurno promijeniti Hrvatsku i koju sada više nitko ne može zaustaviti. Tvoj odlazak kod nas je stvorio samo još veću obvezu da ustrajemo tamo gdje si Ti politički stao, ne zbog oportunizma, već zbog odgovornosti i ljubavi prema Domovini i svima nama', zaključuju u stranci.