nakon niza problema

Smijenjen tehnički direktor Jadrolinije: 'Pronađen je Pedro'

03.09.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Nakon niza problema koji posljednjih tjedana potresaju Jadroliniju, počevši od strašne nesreće 11. kolovoza u kojoj su tri člana posade izgubila život, a jedan je teško ozlijeđen, smijenjen je izvršni direktor tehničkih i operativnih poslova Jadrolinije Egon Matešić.

Ovu informaciju za HRT su potvrdili predstavnici sindikata, a za njezin komentar upitan je i premijer Andrej Plenković, koji je na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao kako nije čuo ništa o tome.

Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske, ujedno reprezentativni sindikat Jadrolinije, pozdravlja odluku i kaže da su i sami dugo upozoravali na tehničku službu.

Sindikat pomoraca smatra da je ''pronađen Pedro'' te da je ovom smjenom krivnja prebačena na niže razine, što su i očekivali.

  • +12
Nesreća u trajektnoj luci Mali Lošinj Izvor: Cropix / Autor: Sandro Puncet

Podsjetimo, početkom kolovoza u strašnoj nesreći u Malom Lošinju život su izgubila tri člana posade Jadrolinije kada je na njih u trajektnom pristaništu na otoku pala rampa trajekta Lastovo.

Prije nekoliko dana na brodu Mljet koji je plovio na liniji Split - Supetar prije uplovljavanja u trajektnu luku na Braču pukla je sajla kojom se rampa na brodu podiže i spušta.

Niz nesreća i kritika zbog lošeg održavanja brodova stvorio je pritisak za smjenu predsjednika uprave Jadrolinije Davida Sopte, a to je postala i politička tema nakon što se u kritiku uprave državnog brodara uključio i predsjednik Zoran Milanović, koji je rekao kako je 'njegova jedina kvalifikacija to što s premijerom igra košarku'. Premijer Plenković rekao je kako se tema nepotrebno politizira te koristi za pritisak na Vladu.