'dogodila se nepravda'

Šostar objasnio zašto je Zagreb zadnji krenuo s besplatnim cijepljenjem i koliko bočica će dobiti liječnici obiteljske medicine

16.02.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Mnogi se ovih dana pitaju kako to da je Zagreb zadnji grad koji je krenuo s besplatnim cijepljenjem i tko je uopće odlučio tako. Uključujući i SDP-ovku Mirelu Holy koja je na Twitteru potegnula i pitanje svih onih koji nisu iz Zagreba, a cijepili su se "igrom slučaja" u metropoli, nazvavši ih dotepencima.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimira Šostara je za RTL.hr objasnio kako se, kako je i sam rekao, dogodila ta nepravda koja će se sada ispraviti.

Naime kako nam je objasnio u Zagrebu se nalazi 40 posto zdravstvenih djelatnika, a isto tako i ima 30.000 korisnika domova za starije i nemoćne osobe, što je mnogo više nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Tako da su prve doze cjepiva otišle na zdravstvene djelatnike i korisnike domova koji su se htjeli cijepiti.

"Sljedeći tjedan liječnici obiteljske medicine, svi oni koji su iskazali interes, a to je njih 400, dobit će po jednu bočicu Moderne i 3 bočice AstraZenece", objasnio je Šostar, dodavši da će se građani moći cijepiti i na punktovima pri domovima zdravlja i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.