MAXTV PRVA LIGA - 14. KOLo

Split do remija s devetoricom, teška pobjeda Rijeke

03.11.2012 u 16:45

Bionic
Reading

Subotnje poslijepodne ponudilo je tri utakmice 14. kola MAXtv Prve lige, a jedinu pobjedu ostvarila je Rijeka na Kantridi. Protiv Zagreba je bilo 1:0. Split se s devet igrača dočepao boda protiv Slaven Belupa, dok su u Zaprešiću Inter i Cibalia odigrali 0:0

I po rejtingu klubova, ali i po sadržaju kojeg su pružili igrači obiju momčadi, dvoboj Slaven Belpa i Splita zaslužuje epitet naj-utakmice subotnjeg popodneva. Naime, u Koprivnici su i jedni i drugi pružili odličan nogomet, uz mnoštvo prigoda na obje strane.

Nakon furioznog početka domaćih, koji su zaprijetili već u trećoj minuti preko Delića, nakon sedam, osam minuta igre 'probudili' su se i igrači Splita. A svoju bolju igru okrunili su pogotkom, kojeg je postigao Vojnović, uz malu pomoć vratara Rodića, koji je možda i bolje mogao reagirati.

Trebalo je domaćinima dobrih 20-tak minuta da se oporave od šoka, a onda je na scenu stupio najbolji igrač 'farmaceuta', Davor Vugrinec. Osim što je izborio penal, zaradio je i isključenje Galovića, koji je dobio drugi žutio karton, Vugrinec je i poentirao s 'bijele točke' za 1:1. Bio mu je to 129 gol u hrvatskim prvenstvima. No, to nije bilo sve u prvom dijelu, jer do kraja prvih 45 minuta gosti su ostali bez još jednog igrača. I Paracki je zaradio drugi žuti karton, odnosno ranije tuširanje.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Brojčano nadmočniji, domaćini su u drugom dijelu krenuli po drugi gol, a već u 47. minuti dobru je priliku imao Gregurina, potom i Glavica. A onda je u 53. Čanađija napokon zabio. Možda su se domaćini nakon tog gola opustili, jer osim rezultata imali su i igračku prednost, pa su mislili da gosti ne pomišljaju ići prema Rodiću. No, prevarili su se jer u 87. Rebić koristi jedan 'otpadak' i sprema loptu u mrežu za konačnih 2:2, posve zasluženih s obzirom na to da je Split gotovo 60 minuta igrao s devet igrača.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na Kantridi, iako je tamo bilo manje golova. Rijeka je protiv Zagreba htjela pobjedu, dok su se 'pjesnici' pod vodstvom (privremenog9 trenera Madunovića željeli 'dopasti' predsjedniku Mediću i pokušati iskobeljati sa začelja.

Domaćini su puno bolje ušli u utakmicu, jer preko Brezovca, već u prvom dijelu, stiglo je sedam, osam ubačaja, a visoki napadači Rijeke, glavom su pokušavali iznenaditi Vidakovića. Dobre su prilike imali Datković, Kreilach i Cesarec, ali do 43. minute rezultat se nije mijenjao. U toj je minuti Djengoune napravio prekršaj na rubu 16-erca, a loptu si je namjestio Leon Benko. Prvi njegvo pokušaj završio je u živom zidu, ali mu se lopta odbila na nogu te je iz drugog pokušaja bio precizniji i Rijeka je stigla, vidjet će se kasnije, do pobjedonosnog gola.

Imao je Kreilach u sudačkoj nadoknadi idelanu priliku, ali promašio je pa je neizvjesnost trajala kroz cijeli nastavak.

A u njemu je Zagreb čak uspio i postići gol, no lopta je prije ubačaja na nogu Šovšića prešla gol-crtu pa je sudac opravdano poništio pogodak. Gosti su se razigrali i u zavešnici utakmice preko Vojtuša i Mitorvića skoro su stigli do izjednačenja. Ipak, rezultat se nije mijenjao pa je Armada na kraju pljeskom i pjesmom ispratila svoje igrače.  

Nakon zaprešićkih 0:0 i jedni i drugi mogu biti zadovoljni. Inter jer je zadržao prednost od tri boda pred Cibalijom, a Vinkovčani jer im žuti nisu pobjegli na ogromnih šest bodova. Gledatelji nisu vidjeli nekakvu spektakularnu predstavu što se i nije moglo očekivati jer je zaprešićki travnjak izgledao poput oranice. Što je vrijeme odmicalo to je bilo sve teže i teže kontrolirati loptu.

Tko je bio bliže pobjedi? Teško je reći jer pravih prilika nije bilo. Možda je Inter imao najizgledniju priliku kada je u 75. minuti, nakon ubačaja iz kuta Matej Bagarić pogodio glavom mjestu gdje se spajaju vratnica i stativa. S druge strane i gosti su imali vratnicu, odmah na početku drugog poluvremena kada je u prilici bio Petar Filipović.

U posljednjih desetak minuta domaćin je krenuo nešto agresivnije, ali su ti napadi bili nekako bezopasni. Ta silna nabacivanja pred vrata Vinkovčana bila su lagana zadaća za gostujuće stopere. Pokušao je domaćin iz slobodnog udarca u samoj završnici promijeniti rezulat, ali je pokušaj Bagarića ponovno zaustavio Matković

Zanimljivo je da su oba trenera promijenila po jednog igrača u sudačkoj nadoknadi. Kao da su oba trenera 'krala' vrijeme misleći bolje bod u ruci nego poraz. Domaćim navijačima nije baš legla izmjena Bore Perkovića koji je ubacio Gorgieva koji nije imao vremena da napravi ni dva koraka jer je sudac svirao kraj.