navodno uhićenje

Srbi nastavljaju plesti priču o hrvatskom špijunu: Iznio je detalje o podrivačko-subverzivnom radu

28.08.2024 u 18:22

Bionic
Reading

Navodni hrvatski špijun koji je u ponedeljak navodno uhićen u Beogradu, u sklopu, kako pišu srpske Novosti, kontraobavještajne operacije BIA-e, opet navodno, je u srijedu saslušan pred nadležnim javnim tužiteljstvom.

BIA ili Bezbednosno (sigurnosno) informativna agencije je srpski panda hrvatskoj SOA-i. Šef SOA-e Daniel Markić je u utrorak kazao d ne zna o čemu srbijanske vlasti govore.

'Ja bi isto volio znati tko je hrvatski špijun. Da li znaju oni koji to pišu? Moj prvi mandat je obilježen s istom situacijom, tada je isto uhićen jedan hrvatski špijun. Tada sam zvao kolegu u Beograd i rekao mu da ne znam tko je tko. Ovaj put nisam ni zvao. Jer ako Hrvatska počne reagirati onda ćemo se samo time baviti', poručio je Markić.

Premijer Andrej Plenković je također u utorak kazao da ne zna što Srbija zapravo hoće s tom operacijom dodavši s nemalo ironije da još uvijek tragamo za imenom i prezimenom toga navodnog špijuna.

Bez obzira na sve srpska strana nastavlja s igrom i tako preko Novosti puštaju dalje priču da je odrađeno saslušanje. Novosti su izrazito nacionalističko-konzervativni medij koji je u potpunosti u rukama Vučićeva režima, ali nemaju tabloidan karakter već kvazi ozbiljan štih. 

Tako Novosti pišu da tijekom saslušanja anonimni agent iznosio detalje 'o špijunskoj i podrivačko-subverzivnoj djelatnosti u srbiji, a po nalogu i za račun hrvatske obaveštajno-sigurnosne službe SOA. Objavili su i da mu je određen pritvor od 30 dana.