POTVRDA DOLASKA

Srbijansko ministarstvo pozvalo gluhe da se jave - telefonom

13.06.2013 u 21:49

Bionic
Reading

Srbijansko Ministarstvo rada i socijalne politike izazvalo je u četvrtak pozornost medija kad je otkriveno da su u pozivnici za javnu raspravu udrugama i organizacijama gluhih u inzistirali da se sudionici rasprave prethodno najave i potvrde dolazak - telefonskim pozivom

Naime, ministarstvo je u dopisu upućenom udrugama i organizacijama gluhih grafički, boldom istaknulo dio teksta: 'Potvrda sudjelovanja obvezna', uz ispisan broj telefona na koji se sudionici rasprave trebaju javiti i do petka 14. lipnja potvrditi dolazak.

U pozivu za okrugli stol Nacrt zakona o uporabi znakovnog jezika, koji je objavljen i na internetskoj stranici ministarstva, navedeno je da je javna rasprava namijenjena predstavnicima javne vlasti, udruga građana gluhih i nagluhih, stručne javnosti i drugim zainteresiranim sudionicima.

Kad su pojedni mediji objavili ovaj poziv, ukazujući još u naslovu na apsurd kako se gluhe poziva da telefonom potvrde sudjelovanje na okruglomm stolu, oglasilo se ministarstvo i zahvalilo medijima što su 'skrenuli pozornost' da je 'obavijest nedorečena'.

Istodobno, ministarsvo je nastojalo objasniti kako je poziv upućen predstavnicima udruga i organizacija u kojima rade i osobe neoštećenog sluha, navodeći da su odmah uputili nove pozive s preciznijim obavijestima