nastavak trenda

Stier: HDZ za demokršćansku Europu kakvu je zagovarao Ivan Pavao II.

07.06.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a za zastupnika u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier poručio je u petak da se zalažu za "demokršćansku Europu kakvu je zagovarao i sveti Ivan Pavao II." jer ona omogućuje Hrvatskoj da "ulovi korak" s najrazvijenijim članicama

Stier je podsjetio da je Hrvatska 2013. godine bila na 61 posto prosjeka razvijenosti Europske unije, a sada je na 76 posto. Zahvaljujući projektima financiranima iz europskih fondova, kao što su izgradnja drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac ili sustava obrane od poplava u Karlovačkoj županiji, mogli prijeći i 80 posto prosjeka razvijenosti.

"Želimo nastaviti taj trend, zato u Europskom parlamentu, koji odlučuje o europskom proračunu, trebamo imati one koji razumiju europske politike i institucije te koji razmišljaju i dišu hrvatski. Utoliko se razlikujemo od onih koji zagovaraju politike sebičnosti, koje bi bile protivne demokršćanskom konceptu Europe solidarnosti", rekao je Stier.

Ustvrdio je da lijeve opcije smatraju da su samo njihove ideje napredne, no "domoljublje i demokršćanstvo nisu nikada nazadni nego su uvijek aktualni".

Demokršćanska koncepcija Europe solidarnosti omogućuje Hrvatskoj kao dobro integriranoj članici rast i razvoj. Imamo ljude koji su pokazali da dobro poznaju europske institucije i koji znaju promovirati interese hrvatskih građana u Europskom parlamentu, poručio je Stier.