BUDUĆI IZBORNIK

Štimac: Ako dobijemo Irce možemo ići do kraja

04.06.2012 u 17:33

Bionic
Reading

Vjerojatni budući izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac ovih je dana vrlo tražena osoba. Tako je Štimac gostovao i u srpskim medijima u kojima je govorio o šansama 'kockastih' na Euru, ali i kvalifikacijama za SP 2014.

Kako sada stvari stoje Igor Štimac će uskoro preuzeti ulogu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Mediji to sve glasnije pričaju, a sam Štimac ne odbija takvu mogućnost. Bivši reprezentativac dao je intervju za srpski sportal.rs.

O kvalifikacijama za SP 2014. godine.

'Smatram da je to za Hrvatsku najteža skupina otkada igramo kvalifikacije. Ne pamtim da se ikada dogodilo da imamo grupu u kojem nema autsajdera tako da će se borit bespoštedna borba za svaki bod.

Na pitanje srpskih novinara kako će uskoro postati hrvatskim izbornikom te kakve su mu ambicije, Štimac je 'povukao ručnu'.

'Na to ću moći odgovoriti za nekoliko mjeseci ukoliko me izaberu. Bilo bi nekorektno s moje strane da ignoriram sve što prethodi izborima.

Štimac Hrvatsku na Euru vidi daleko.

'Sve će odrediti rezultat prve utakmice (protiv Irske op.a.), a ukoliko on bude pozitivan u možemo otići do samog kraja. Favoriti Eura? Španjolska, Njemačka i Nizozemska, no nogomet je nepredvidljiv i zato ga volimo'.