prognoza vremena

Stiže predah praćen grmljavinskim pljuskovima na kopnu pa onda opet povratak vrućine

11.07.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti promjenjiva naoblaka i ponegdje kiša, većinom u gorskim i središnjim predjelima, poslijepodne su mogući lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom kojih vrlo rijetko može biti i uz obalu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadnjak i zapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 stupnjeva Celzijusovih. DHMZ je izdao upozorenje za potencijalno opasno vrijeme za većinu zemlje.

U ponedjeljak ujutro mjestimice magla, zatim danju ponegdje umjerena naoblaka, opet uz porast temperature. U pretežno sunčani utorak još toplije, potkraj dana na zapadu može biti mjestimičnih pljuskova na koje tijekom srijede treba računati i u većini ostalih krajeva. Kiša i neverini potkraj utorka i u srijedu izgledni su i na sjevernom Jadranu, gdje će stoga sredinom tjedna biti malo manje toplo.

Drugdje na moru i idućih dana pretežno sunčano. Nakon bure i jugozapadnjaka od utorka će zapuhati jugo. Na Jadranu će se, posebno prema jugu, i u nastavku vikenda zadržati vruće, prema osjetu ugode i vrlo vruće. Na kopnu pak, nakon predaha od vrućine tijekom subote, i u nedjelju podjednako toplo. Ali nestabilno, uz povećanu vjerojatnost za pljuskove. Već početkom novog tjedna povratak vrućine koja će vladati do srijede, prognozirao je Krunoslav Mikec za HRT.