Svakako probati!

Svakako probati!

22.04.2012 u 20:45

Bionic
Reading

Nakon vikenda i prošloga tjedna, kada otkrih i probah mnogo zanimljivih zalogaja, odlučih iste podijeliti s vama. Ne doslovno, tipa iz mojih usta u ... ahhh nema veze, :P

Buran prošli tjedan obilježilo je snimanje za Dobru hranu na Tavanu odnosno gostovanje prijatelja/kolege blogera Gorana Zgrablića zvanog Gogo, a vikend subotnje prešetavanje po, inače mrskom, golemom šatoru na glavnome trgu grada Zagreba. 

E sad - kako su ta dva značajna događaja povezana? Namirnicama! I to onijem vrhunskijem

Goran je iz Istre, na zagrebačko, tavansko nakuhavanje, donio maslinovo ulje Vošten, a u mrskom smo šatoru nabasali na home madeRiba Dražin slatkokiseloljute papričice punjene inćunima!


Gogo, s Voštenom, mijesi labinjonske krafe, tradicionalnu istarsku tjesteninu/raviole


... na Tavanu gdje se Manjada i Tavan vole i zajedno tvore/čine, jednodnevnu,  Labinsku Republiku ;)


Urednica Dobre hrane, Željka Klemenčić za to vrijeme ...


... sjecka samoniklo bilje, koje je također donio Gogo i od kojega prepoznajem samo hmelj (ovo nalik na šparoge, u staklenoj posudi). Ali o tome nekom drugom prilikom (kad saznam koje smo to travčice pojeli zajedno s kuhanim krumpirom, maslinovim uljem Vošten i par kapi nekog Plavca)


Dakle Vošten je vrhunsko, djevičansko maslinovo ulje od istarske sorte Buža, nastalo na OPG-u Maria Voštena u Sv. Lovreču divnog, intenzivnog, travnatog početnog i paprenog završnog okusa


Prednjica ...


... i stražnjica boce ;)


Predivna zelenozlatna boja, tekstura, miris i okus. Pogodno za na slano (riba, salate, tjestenine) i na slatko (s tamnom čokoladom i rogačem)


Gospodin Živko Dražin na tradicionalan način marinira ribu, u ovom slučaju inćune, ali ih, također u ovom slučaju, odlučuje moderno zaogrnuti slatkokiseloljutim papričicama


Na taj način dobiva vrhunski proizvod, deliciju samo takvu!  Ponosno je možete poslužiti i najzahtjevnijem gostu kao predjelo ili snack uz čašu dobrog vina i malo domaćega kruha. Nakon zadovoljnog će mljackanja zatražiti ...


... jooš! Srećom gosn Živko je svjestan kvalitete svojega proizvoda pa ga prodaje u većim pakiranjima ;). Živjeli OPG-ovci i mali proizvođači! Hip hip huraaa!!!
Zbog kvalitete njihovih proizvoda tako slatko svaki puta (po)ližemo prstiće!

Nisam otkrila gdje biste navedene proizvode nabavili u Zagrebu, osim u mrskome šatoru na glavnom graskom trgu, ali zato imate linkove proizvođača koje direktno možete pitati kako/gdje se dočepati njihovih prehrambenih divotica