ŠALJU I PORUKU

Svi traže Pupovca u Saboru, a on otišao kod Vučića u Beograd

31.05.2016 u 17:32

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac suglasili su se da je potrebno obnoviti suradnju i dijalog Srbije i Hrvatske, priopćila je u utorak srbijanska vlada

Vučić i Pupovac razgovarali su u Beogradu o stanju srpsko-hrvatskih odnosa i aktualnom položaju Srba u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Dvojica dužnosnika očekuju 'da će se atmosfera promijeniti na bolje, a objektivne teškoće, s kojima se suočavaju Srbi u Hrvatskoj, rješavati u dijalogu vlasti i predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj'.

Vučić je ponovno naglasio 'opredijeljenost Srbije za izgrađivanje dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom, regionalnu suradnju i suradnju u okviru eurointegracija', navodi se u priopćenju.

Inače, Pupovac i gotovo svi zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru nisu se pojavljivali jučer i danas na svom radnom mjestu, niti odgovaraju na novinarske upite o aktualnoj krizi u kojoj će se uskoro glasovati o povjerenju potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

U medijima su se pojavile razne spekulacije o tome kome će se prikloniti u glasovanju, a kolaju i glasine o tome hoće li se pridružiti HDZ-u u hipotetskom slučaju formiranja Vlade bez zastupnika Mosta. S druge strane, spominje se mogućnost da se manjinci pridruže SDP-u u eventualnom formiranju nove saborske većine, što je SDP demantirao.

Zastupnici nacionalnih manjina za sada nisu otvoreno rekli kako će se postaviti pri glasovanju o povjerenju Tomislavu Karamarku.