uvredljive tvrdnje

Tportal se ispričava Elizabeti Mađarević zbog neprimjerenih komentara

12.11.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Na komentare ispod više članaka o Elizabeti Mađarević, hrvatskoj diplomatkinji koja je na Facebooku pisala statuse o 'čistoj i bijeloj' Europi, reagiralo je odvjetničko društvo Vukić, Jelušić, Šulina, Stanković, Jurcan i Jabuka, koje zastupa Elizabetu Mađarević

"Ispod članaka objavljenih na portalu tportal.hr, i to članka 16. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom Ministarstvo vanjskih poslova ogradilo se od diplomatkinje koja je na Facebooku pisala o 'čistoj i bijeloj Europi', članka 17. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom 'Je li za zapošljavanje u diplomaciji bilo i drugih kriterija ili samo članske iskaznice?', članka 17. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom Hrvatska diplomatkinja javila se oko rasističkih objava na facebooku: Moj profil je hakiran, a ovo je napad na Vladu, članka 17. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom Smiju li diplomati na privatnim profilima pisati što ih je volja? Ministarstvo presjeklo tu dilemu, članka 19. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom Rakar: Priča o hakiranom profilu diplomatkinje apsolutno je neuvjerljiva. To bi značilo da pet godina statuse ne piše sama, članka 19. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom Tko je Elizabeta Mađarević, diplomatkinja koja je svojim statusima zgrozila javnost?, te članka 20. kolovoza 2019. publiciranog pod naslovom Otkrivamo što je zapravo presudilo Elizabeti Mađarević i što to ne štima u diplomatskom kadroviranju, objavljeni su komentari čitatelja od kojih neki sadrže uvredljive, prostačke, vulgarne i nepristojne tvrdnje i stavove o Elizabeti Mađarević.", piše, među ostalim, u reagiranju odvjetničkog društva.

Redakcija tportala takve je komentare naknadno uklonila, te se ovim putem ispričava Elizabeti Mađarević zbog eventualnih neugodnosti.