TRAGEDIJA KOD POSUŠJA

Četiri mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo od trovanja plinom

01.01.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Četiri mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u mjestu Tribistovo nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći, potvrdio je za medije ravnatelj policije Županije Zapadnohercegovačke Milan Galić

Nezapamćena nesreća dogodila se u mjestu Tribistovo gdje je osmero mladih iz mjesta Rakitna i Posušja čekalo Novu godinu.

Na licu mjesta je policija, tužitelj i druge službe koje provode očevid i utvrđuju razloge nesreće. Po neslužbenim navodima mladiće je najvjerojatnije ugušio plin iz agregata koji je napajao kuću elekričnom energijom.

Kako je izjavila glasnogovornica MUP-a Martina Mezić, oko 10 sati je policija u Posušju dobila dojavu da je pronađeno više tijela. Slobodna Dalmacija saznaje da je riječ o četiri mlada para, učenici četvrtog razreda srednje škole i studenti.

Osam mladih ugušilo se plinom kod Posušja Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

'Blokirali smo cestu na tom terenu tako da ni obitelji ne mogu doći do lokacije', izjavio je ravnatelj MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

'U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju', rekao je Galić, a prenosi Klix.ba.

Ravnatelj Galić demantirao je da je bilo preživjelih osoba, kao što je ranije izvijestio dio medija. Šest osoba je iz mjesta Rakitna kod Posušja a dvoje iz ove općine. Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Čović izrazio je sućut obiteljima preminulih djevojaka i mladića i najavio da će županija proglasiti višednevni dan žalosti.