Tuiles od kokosa

Tuiles od kokosa

08.12.2009 u 12:52

Bionic
Reading

Tuiles od kokosa

SASTOJCI:

(za otprilike 40 kolačića)
Isto kao i za tuiles od naranče, dobro je imati silikonski podmetač za pećnicu, koji se može nabaviti u trgovinama ugostiteljskom opremom.
100 g kokosova brašna
100 g šećera
2 jaja na sobnoj temperaturi, lagano razmućena
1 žlica rastopljenog maslaca

PRIPREMA:

U prah sameljite kokos sa šećerom, najbolje u mlincu za kavu. Pretresite u posudu i umiješajte razmućena jaja i rastopljeni i ohlađeni maslac. Prekrijte posudu i stavite u frižider na par sati ili preko noći.
Ako želite dobiti pravilne, okrugle kolačiće (iako mogu biti raznih oblika), napravite si malu šablonu tako da izrežete krug na plastičnom poklopcu posuda u kojoj ste kupili sir, vrhnje i sl.
Zagrijte pećnicu na 150º C i pripremite lim s neprijanjajućim podloškom i žlicu ili spatulu za razmazivanje. Ako koristite šablonu, položite pola žličice smjese u njenu sredinu i razmažite vrlo tanko preko šablone, da bude gotovo prozirno. Podignite šablonu i ponovite s ostatkom smjese ostavljajući oko dva centimetra između svakog kruga. Ako nemate šablonu, jednostavno razmažite smjesu, ali je važno da je vrlo tanko i podjednake debljine.
Pecite jedan po jedan lim oko 10-15 minuta, dok crepovi ne dobiju jednoličnu zlatnu boju. Pogledajte ih nakon osam minuta, ako neki tamne brže od ostalih, rotirajte lim. Crepovi se trebaju skinuti s lima čim izađu iz pećnice, stoga se treba reagirati brzo i pažljivo, jer su vrlo osjetljivi dok su vrući i mekani. Spatulom za glaziranje torte podignite crijep i položite ga na rešetku. Ako želite da budu malo zaobljeni, položite ih na 10-ak sekundi na valjak za tijesto dok su još mekani, da se u tom obliku stvrdnu. Ako se teško skidaju s lima, vjerojatno su se previše ohladili; vratite ih u pećnicu na minutu i pokušajte ponovno.
Sirovo tijesto možete čuvati u frižideru oko tjedan dana u zatvorenoj posudi. Pečene kolačiće možete držati na suhom i hladnom mjestu otprilike dva dana, no ako dođu u dodir s vlagom, omekšat će.