TRI KANADERA NA TERENU

Opasan požar u Šibeniku pod kontrolom, dogradonačelnik: 'Da, eksplodirali su zvončići'

06.08.2024 u 13:57

Bionic
Reading

Na području naselja Rokići nešto prije 13 sati izbio je požar. Kako javljaju izvori s lica mjesta, buknulo je u blizini obiteljskih kuća, ali i bolnice. Požar koji je u utorak malo prije 13 sati planuo na području Carićevih zavoja u Šibeniku, a zbog kojeg je zaustavljen promet dijelom Jadranske magistrale, stavljen je pod kontrolu

Opožarena je površina od oko 3,5 hektara. Požar su u jednom trenutku gasila i četiri kanadera od kojih su od 14,50 sati vatru ostala gasiti dva kanadera uz pomoć 60 vatrogasaca na terenu.

„Nema otvorene vatre, imamo dosta izdimljavanja. Opožareno je oko 3,5 hektara borove šume. Na terenu su dva kanadera koja rade na natapanju, i 60 vatrogasaca je u dijelovima požara i rade sanaciju”, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko–kninske županije Darko Dukić.

Dukić je dodao da se radi o teškom terenu zbog čega je teško predvidjeti hoće li požar tijekom utorka popodne biti u potpunosti ugašen, no nastavit će raditi na natapanju ugašenih dijelova.

Hrvatski autoklub je objavio da je i dalje zbog požara prekinut promet na dijelu Jadranske magistrale kod Šibenika.

RANIJE:

Na požarište su upućena tri kanadera i jedan airtractor koji je bio na protupožarnom izviđanju te Intervencijska vatrogasna postrojba Šibenik, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Oko 15 sati glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković objavio je kako je požar pod kontrolom. 'Zaustavljeno je širenje požara te se vrši natapanje i sanacija požarišta', rekao je.

Građane su dodatne uznemirile detonacije za koje je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta potvrdio kako se radi o tzv. zvončićima.

„Očito je da na području koje je zahvatio požar ima ostataka minsko-eksplozivnih sredstava koji su eksplodirali u doticaju s toplinom, odnosno vatrom”, izjavio je šibenski dogradonačelnik.

  • +6
Požar u šibenskom naselju Rokići Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od Carićevih okuka prema Rokićima na Jadranskoj magistrali bio je zaustavljen promet, na terenu je veliki broj vatrogasaca i čini se da drže požar pod kontrolom, javio je novinar portala Šibenik.in s magistrale u Rokićima.

'Strašnije je nego što izgleda i zračne snage došle su u pravo vrijeme i vatrogasci na terenu kontroliraju situaciju', kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

Vatrogasci su zamolili građane koji su parkirani u šumi kraj kuglane na Šubićevcu (Put Luguša), da maknu svoja vozila jer vatrogascima otežavaju put.