DOBRA ATMOSFERA

U Hajduku nema euforije, ona tek nastaje…

14.08.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Hajdukova mlada momčad hit je novog hrvatskog prvenstva, a pobjeda u Milanu samo je dolila 'ulje na vatru'. Na našem smo portalu pitali kakvo je stanje u Spltu, je li Hajduk tema broj jedan, te stvara li se euforijom prevelik pritisak na mlade igrače Hajduk. Prenosimo odgovor korisnika GloomYja, a i vi možete vaše mišljenje iznijeti na portalu Tribina.hr.

Vrlo je jasno kako neki pokušavaju stvoriti euforiju nakon posljednjih nekoliko utakmica. Euforije još uvijek nema, a ona se vrlo lako može pojaviti ukoliko Hajduk bude nastavio ovako uvjerljivo pobjeđivati ostale momčadi u prvenstvu. Ne kažem da je to dobro, čak se u jednu ruku protivim euforiji budući da ne znam kako se mladi igrači mogu nositi s njom. Preveliki je teret od igrača tražiti da osvoje prvenstvo nakon što su se praktički tek oformili. Neki su tek ove sezone prebačeni iz omladinske škole. Ovo je još uvijek premlada momčad koja nema iskustva, ali ono što je sigurno jest da posjeduju veliku borbenost i srčanost.

Ne bih se složio da 'mnogi' navijači vide naslov prvaka u rukama Hajduka, ali zasigurno postoje neki koji misle da je to moguće i realno. Svakako je moguće, ali je li realno? Ne bih rekao da je realno očekivati tako nešto. Za ovu momčad su brojni mediji prognozirali kako neće biti ni u zoni koja vodi u kvalifikacije za Europa Ligu, a sada ih već guraju na čelo. Na osnovu čega, na osnovu četiri odigrane utakmice u prvenstvu? Istina, svaka utakmica je zaista bila dobro odigrana i netipična za prethodnih sedam sezona. Postoji nešto u čemu se razlikuje ovaj početak sezone od drugih, ali to ne daje nikakvo pravo medijima da nakon silnog podcjenjivanja guraju Hajduk na vrh. Radije onda nemojte ništa prognozirati.

TRIBINA.HR

Uključite se i Vi u raspravu na community portalu tribina.hr

Hajduk ukoliko nastavi s ovakvom borbenošću zasigurno može igrati dobro do kraja sezone. Bilo je iznenađujuće čuti izjavu Miše Krstičevića nakon jučerašnje utakmice kada je izjavio kako 'ukoliko poprave još neke stvari mogu igrati još bolje'. Čemu Mišo igrati još bolje? Ne treba igrati još bolje, samo igrajte svaki put ovako i bit će sve kako treba. Zaista fascinantna izjava koja je mene ugodno iznenadila kao navijača Hajduka. Samo se sada svi nadamo da nakon prvog poraza (koji će zasigurno kad-tad doći) neće doći do pada u sustavu kao što je to oduvijek bilo. Mislim da ovu momčad jedan poraz ne bi smio osporiti. Sama činjenica da su nakon primljenog pogotka u Zadru zabili tri zaredom i kasnije još ubacili četvrtog za šah-mat govori kako ova momčad zaista ima jak karakter. Pa i protiv Zagreba nakon izjednačujućeg pogotka 'Pjesnika' su poentirali četiri puta.

Atmosfera je odlična, svi se nadaju jednoj uspješnoj sezoni, ali nitko ne pretjeruje kako to misle oni izvan našeg grada. Još uvijek je to dosta mirno, nema pritiska na igračima od strane navijača. Istina, u gradu se dosta priča o posljednjim utakmicama, ali to je normalno kad tvoj klub pobjeđuje. Zapravo, bilo bi jako loše kad se o tome ne bi pričalo i kad se nikakav kredit ne bi davao igračima na pruženim sjajnim partijama. Samo tako nastavite!