šušur pod marjanom

U splitskim lukama ovog vikenda više od 120 tisuća putnika

13.07.2024 u 14:37

Bionic
Reading

​Kroz splitsku Zračnu luku sv. Jeronim i Gradsku luku ovoga će vikenda proći 121.500 putnika, a već od subote ujutro zbog velikog priliva ljudi i vozila na prometnicama su zabilježene kilometarske kolone

Voditelj službe prihvata i otpreme putnika splitske Zračne luke sv. Jeronim Mate Melvan rekao je da će u dva dana kroz njihovu luku proći 202 zrakoplova i 54 tisuće putnika.

Najudarniji vikend očekuju krajem srpnja ili početkom kolovoza jer se tada obaraju rekordi, a već sada svaki vikend imaju svojevrsno povećanje broja putnika. "Mi već sada svaki dan imamo između 20 i 30 tisuća putnika svaki dan do kraja kolovoza", otkrio je Melvan.

Ništa manje "zgužvano" nije ni u Gradskoj luci u kojoj očekuju 67.500 putnika i 15 tisuća vozila, a da bi zadovoljili sve potrebe putnika u petak su za Supetar uveli izvanrednu liniju koju su ponovili i u subotu, rekla je Hini koordinatorica splitske Jadrolinije Jelena Ivulić.

"Osim Brača odlično su nam popunjeni i ostali otoci. Ima šušura, a kada završi Ultra Europe festival u Splitu sve se seli na otoke, pa početkom tjedna očekujemo pojačan promet osim na trajektnim i na katamaranskim linijama", dodala je.

Već i sada primjećuju da dio putnika koji su smješteni na otocima Jadrolinijinim linijama putuju na Ultru u Split.