AUTOBUS PAO U KLISURU

U teškoj prometnoj nesreći u Pakistanu poginula najmanje 51 osoba

29.01.2023 u 09:03

Bionic
Reading

Najmanje 51 osoba je poginula u dvije prometne nesreće na zapadu Pakistana u nedjelju, nakon što je autobus sletio s mosta u klisuru, a čamac koji je prevozio razred djece se prevrnuo

Najmanje 41 osoba poginula je u autobusnoj nesreći u jugozapadnoj pokrajini Baločistan, a najmanje deset učenika je smrtno stradalo u prevrtanju čamca na sjeverozapadu zemlje, potvrdili su dužnosnici. Devet učenika se još uvijek vode kao nestali u vodi, rekla je lokalna policija, a operacije spašavanja su u tijeku.

Na mjestu nesreće autobusa, sjeverno od grada Bele u području Lasbela, viši dužnosnik Hamza Anjum je rekao da se 'mrtva tijela ne daju prepoznati'. Anjum je kazao da je pronađeno 40 trupala i tri ozlijeđene osobe od kojih je jedna ubrzo preminula. Preostale dvije preživjele osobe su u 'ozbiljnom' stanju.

Smrtonosne prometne nesreće su česte u Pakistanu, gdje se prometna pravila rijetko poštuju i gdje su ceste u mnogim ruralnim područjima u lošem stanju. Najmanje 22 putnika su poginula u lipnju, uključujući devet članova jedne obitelji, kada je kombi pao u provaliju Baločistanu.