derutna zgrada

Požar tvornice Cetinka u Trilju lokaliziran. Gašenje će trajati cijelu noć

24.10.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Požar koji je planuo u bivšoj tvornici za preradu plastičnih masa Cetinka u Trilju gase vatrogasci iz Operativnog područja Sinj, doznaje se u četvrtak popodne u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatrogasci kažu da je požar planuo oko 17,15 sati u nekadašnjoj tvornici za preradu plastičnih masa Cetinka Trilj. Trenutno je na požarištu dvadesetak vatrogasaca iz Trilja i Sinja s osam vozila.

Zasad se ne zna uzrok požara koji će se utvrditi očevidom kad se vatra u potpunosti ugasi. Tada će se znati i materijalna šteta nastala u požaru.

Neslužbeno se doznaje da bi uzrok požara moglo biti zapaljenje bala sijena, no to će konačno utvrditi policija.

  • +5
Veliki požar na prostoru bivše tvornice Cetinka u Trilju Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Inače, prostor tvornice od 34 tisuće četvornih metara, bivši veliki gospodarski gigant u kojoj su se proizvodile plastične mase, više puta se planirao obnoviti. No, to se nikada nije dogodilo, a zgrada je bila u ruševnom stanju.

Požar je lokaliziran

Gašenje požara u samom mjestu Trilju još uvijek traje. A tako bi trebalo biti i cijelu noć, pa i dobar dio sutrašnjeg dana. Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević potvrdio je za RTL da se požar ne širi.

'Tu su bale sijena, okolo je bilo nešto plastičnih kontejnera, međutim to je sve na vrijeme uklonjeno, kao i vozila. Požar je pod nadzorom ali još uvijek gori. Ima preko 1500 bala, sad ćemo ih morati gasiti i vaditi i vani vršiti sanaciju toga. Sigurno će trajati cijelu noć', rekao je Kovačević.